Sebastian Eriksson vill inte uttala sig. Foto: BILDBYRÅNSebastian Eriksson vill inte uttala sig. Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Eriksson vill inte uttala sig. Foto: BILDBYRÅN
Blåvitt-keepern John Alvbåge. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNBlåvitt-keepern John Alvbåge. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Blåvitt-keepern John Alvbåge. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Blåvitt-spelarnas hån – efter känsliga bytet

Publicerad

GÖTEBORG/MALMÖ. Sören Rieks är klar för Malmö FF.

Det kontroversiella klubbytet har fått de tidigare lagkamraterna i IFK Göteborg att gå i taket.

Nu har flera stjärnor mobiliserat mot dansken – på Instagram.

Enligt Rieks är bilden "ett internt skämt".

Sören Rieks skakar hand med Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson efter att den kontroversiella övergången blivit klar.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Sören Rieks har varit en av IFK Göteborgs mest betydelsefulla spelare de senaste säsongerna.

Nästa säsong spelar han i Malmö FF.

Under fredagen blev den kontroversiella övergången klar, där den danske 30-åringen går som bosman till Blåvitts största rivaler – mästarklubben MFF.

– Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk, sa Rieks när han presenterades som Malmö FF-spelare.

"En lång historia"

Övergången har fått flera stjärnor i IFK Göteborg att mobilisera mot Rieks på sociala medier. Spelare som John Alvbåge, Sebastian Eriksson, David Boo Wiklander, Kristopher da Graca och Emil Salomonsson har alla lagt ut en bild på ormen Sir Väs från Disney-filmen Robin Hood.

Ormen – en symbol för sveket.

– Jag har inga kommentarer till det, säger Blåvitts vice ordförande Mats Engström, som är nominerad till ny ordförande efter Frank Andersson.

Varför inte?

– Jag har inga kommentarer till spelare som har lämnat oss. Bara fokuserade på vår väg framåt.

Blåvitts sportchef Mats Gren:

– Den behöver inte kommenteras av mig. Han är utan avtal hos oss.

"Pengar talar"

Enligt Sören Rieks är bilden "ett internt skämt".

– Det är ett internt skämt som vi kört i ett halvår. Det är lugnt för mig. Det är en lång historia, det håller vi internt, säger Rieks.

Blåvitts nye tränare Poya Asbaghi säger till Fotbollskanalen om sin reaktion:

– Jag vet inte. Vill inte lägga ner någon större värdering i det. Det kan bara konstateras att pengar talar och när det kommer till den biten så är det ingen klubb som är i närheten av Malmö FF.

– Jag vill inte lägga någon värdering i det alls. Mitt fokus ligger på de spelare som är här och som är på väg hit. Jag vet att Sören inte är en sådan spelare, tyvärr. Det är ingen hemlighet att vi ville behålla honom.

Lagkaptenen Sebastian Eriksson vill inte uttala sig.

https://www.instagram.com/p/Bd2S8AXFIb3/?taken-by=j_alvbaage

 

https://www.instagram.com/p/Bd2S7WYh3k2/?taken-by=signoreriksson

 

https://www.instagram.com/p/Bd2T73UFpbm/?taken-by=daboow23

 

https://www.instagram.com/p/Bd2S8YJF7cI/?taken-by=emilsalomonsson2
Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag