Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Naturlig lösning, varit för mycket negativt”

Mats Gren fick sparken när han var på Hawaii på familjesemester. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Alf Westerberg petas från sin roll som assisterande tränare. Foto: /IBL / /IBL
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg agerar efter krisen.

På en presskonferens meddelar klubben i dag att sportchefen Mats Gren får sparken.

– Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, något som också lett till mycket negativa rubriker kring föreningen, säger klubbdirektören Max Markusson.

Han ersätts av Jonas Olsson.

Dessutom kommer Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller in som nya assisterande tränare.

Det har stormat rejält kring IFK Göteborg under den senaste tiden.

Storklubben ligger på tolfte plats efter 25 spelade omgångar – fem poäng från kvalplats – och tidigare i veckan kom uppgifter från Göteborgs-Posten om att tränaren Poya Asbaghi skulle få sparken.

– Det är totalt påhitt, sa Asbaghi själv.

”Blåvitt” valde också att dementera uppgifterna på sin hemsida: ”Vanligtvis brukar inte IFK Göteborg kommentera rykten eller spekulationer. De spekulationer som förekommit i Göteborgs-Posten om Poya Asbaghi vill IFK Göteborg härmed kraftfullt dementera.”

Under onsdag morgon tog allting en ordentlig vändning.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ IFK Göteborg – direkt i Messenger 

Poya Asbaghi blir kvar som tränare i IFK Göteborg. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Besked på Hawaii

Göteborgs-Posten rapporterade då att Asbaghi sitter säkert, åtminstone säsongen ut, och att det i stället är sportchefen Mats Gren som sparken. SportExpressen var under morgonen i kontakt med Gren, som inte ville kommentera uppgifterna.

Kort därpå höll IFK Göteborg en presskonferens på Kamratgården.

Där kom beskedet att Mats Gren tvingas bort från sitt uppdrag.

– Vi är i en sportslig situation som vi tar på största allvar. Efter en ingående analys och samtal med inblandade parter har vi kommit fram till ett beslut om att göra ett antal förändringar för att uppnå de resultat som krävs under de fem matcher som återstår i allsvenskan, säger klubbdirektören Max Markusson.

– För såväl IFK Göteborg som Mats Gren är det här den lösning som känns naturlig. Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, något som också lett till mycket negativa rubriker kring föreningen. Sedan är Mats den som haft det yttersta ansvaret för det sportsliga resultatet.

 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport

 

Gren fick beskedet i går kväll, under sin familjesemester på Hawaii.

– Det är alltid tråkigt att behöva lämna ett sånt besked till en person man vet slitit hårt för sin uppdragsgivare. Vad vi behöver mest i nuläget är dock lugn och ro samt att ha fullt fokus på det som väntar framöver, säger Max Markusson.

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gör flera förändringar

Ny sportchef blir Jonas Olsson.

Samtidigt kommer Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson in som nya assisterande tränare och ersätter därmed Alf Westerberg, som ska få en ny arbetsroll i klubben.

– Det här är temporära lösningar som gäller säsongen ut, säger Max Markusson.

Under presskonferensen riktar ordföranden Mats Engström också kritik mot uppgifterna om att Poya Asbaghi skulle få sparken. Asbaghi har deras fulla förtroende, slår han fast.

– Det var ytterst olyckligt. Vi spelade match i lördags, satte igång en process i söndags och jobbade intensivt måndag-tisdag, säger Engström.

– Vi gör allt vi kan för att se till att det inte sker fler gånger framöver. Det är inget som gagnar IFK Göteborg, vi jobbar med att göra IFK Göteborg bättre varje dag.

 

LÄS MER: Dokument om krisen i Blåvitt – 42 hysteriska timmar