Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Blåvitt planerar för en värvning

Publicerad

Flera spelare har lämnat eller är på väg att lämna klubben i den närmsta tiden.

Det leder till att IFK Göteborgs sportchef Mats Gren ser sig om på transfermarknaden.

– Det kommer att komma in någon, säger han.

Mads Albaek gör sin sista match mot Örebro, kanske också Henrik Björdal.

Dessutom har Abdul Razak under veckan lånats ut till AFC Eskilstuna och för en tid sedan blev det klart att Scott Jamieson lämnar Blåvitt för att flytta hem till Australien.

Lägg därtill att mittfältaren Mix Diskerud sitter på utgående låneavtal med klubben.

IFK Göteborg kommer inom kort sitta med en tunn trupp och sportchef Mats Gren ser sig om på marknaden för att hitta spelare att rekrytera.

”Finns positioner att täcka upp”

–  Det finns fortfarande en del positioner vi måste täcka upp, säger han.

– Vi sitter alltid och tittar på vår egen akademi, självklart. Men vi kommer plocka in någon utifrån, säger han. 

Hur långt gånget är ni i processen?

– Vi jobbar på olika saker just nu. Sen är det alltid svårt att säga hur snabbt det går, har jag fått erfarenhet av. Ibland tror man att man är klar med en spelare men sen kan det vända snabbt. Tvärtom också, att det helt plötsligt kan gå väldigt fort i en förhandling fram till att en affär blir klar.

Tidigare i veckan blev det klart att vänsterbacken Billy Nordström kallas hem från sitt lån med Varberg. Men han är också ensam om att ha kommit in i truppen under säsongen. 

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag