Blåvitt om mordhoten:
"Det är helt absurt"

IFK Göteborgs säkerhetschef Mike Sahlenius.
Foto: Henrik Jansson
IFK Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson.
Foto: Carl Sandin

Efter straffräddningen mot IFK Göteborg har Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson tagit emot mordhot på sociala medier.

Nu rekommenderar IFK Göteborg honom att polisanmäla den som hotat.

– Föreningen tar helt avstånd från detta beteende och jag föreslår att han polisanmäler, säger Blåvitts säkerhetschef Mike Sahlénius.

Med fem minuter kvar av matchen mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping fick göteborgarna en straff. David Mitov Nilsson i Norrköpingsmålet räddade den – och matchen slutade därmed mållöst. Efter slutsignalen fick den 24-årige målvakten ta emot flera hot på sociala medier. Bland annat skrev en person att han "kommer att hugga halsen av dig" och att "ditt ansikte kommer att vara sönder".

Nu rekommenderar IFK Göteborg att Mitov Nilsson polisanmäler den som skrivit hoten.

– Det är helt absurt och hör inte hemma i en kamratförening, eller i samhället heller, säger Blåvitts säkerhetschef Mike Sahlénius.

– Jag föreslår att han polisanmäler, säger Sahlénius.

Brukar inte kommentera

I vanliga fall brukar inte IFK Göteborg kommentera enskilda fall, men den här gången gjorde de ett undantag.

– Här tycker jag det var viktigt att han, som också spelar i en Kamratförening till och med, skulle veta att vi står bakom honom om han skulle göra en polisanmälan.

Var det grovheten i det som skrevs som fick dig att kommentera just detta?

– Ja, det tycker jag. Man kan säga att det figurerar mycket hårda kommentarer inom idrotten, men det finns alltid en gräns. Den har man passerat ganska så rejält. Jag tror inte att det finns någon på vår läktare som står bakom den killen som har skrivit så.

Personen som skrivit hoten är inte någon som IFK Göteborg känner till sedan tidigare.

"Inte en känd person"

– Det är ingen person som vi känner till sedan innan. Utan det är nog någon människa som i affekt skriver saker, det hoppas jag i alla fall att det är det det handlar om, säger Sahlénuis.

IFK Göteborg ser inte någon möjlighet att förhindra den här typen av händelser – utan anser att hela ansvaret vilar på den person som skrivit hoten på sociala medier. Däremot vill de markera att personen inte är känd sedan innan av klubbens säkerhetsavdelning.

– Det är väl det jag kan bidra med, att jag ser att detta är inte en känd person, vilket förhoppningsvis avdramatiserar hotbilden, fortsätter han.