Jörgen Lennartsson bekräftar att man var ute efter Jiloan Hamads signatur. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNJörgen Lennartsson bekräftar att man var ute efter Jiloan Hamads signatur. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jörgen Lennartsson bekräftar att man var ute efter Jiloan Hamads signatur. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jörgen Lennartsson Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TTJörgen Lennartsson Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Jörgen Lennartsson Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Blåvitt om Hamad: "Ville ha in honom"

Publicerad

GÖTEBORG. Efter en mindre lyckad sejour i tyska Hoffenheim valde Jiloan Hamad, 26, att återvända till Sverige och allsvenskan.

Enligt Hamad var det nära att han hamnade i Blåvitt – men till slut föll valet på Hammarby.

– Hur nära det var vet jag inte, men det är klart jag vill ha in honom, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Jiloan Hamad firade stora framgångar i Malmö FF där han spelade mellan 2007 och 2014.

Efter en misslyckad period i Hoffenheim beslutade sig mittfältaren för att vända hem till Sverige och det var många klubbar som var ute efter hans signatur.

Ett av de hetaste alternativen var IFK Göteborg, vilket GT rapporterade om då.

Hamad bekräftade i går i podcasten BBpodd att det var nära med en övergång till Blåvitt – mycket på grund av sin beundran för Jörgen Lennartsson som han hade som tränare i U21-landslaget.

 

LÄS ÄVEN: GT avslöjar: Blåvitt ville ha Hamad 

Ville vara nära familjen

– Jag hade absolut velat vara en av Jörgen Lennartssons spelare, för det är en person som jag alltid har sett upp till och respekterar, men det var en massa andra faktorer som spelade in, säger han.

Valet föll slutligen på Hammarby eftersom det gav honom en möjlighet att vara närmare sin familj. Jörgen Lennartsson väljer att hylla sin tidigare adept som var lagkapten för U21-landslaget under Lennartssons ledning.

– Han är kvickfotad och har en bra speluppfattning. Det är en kreativ, offensiv spelare men som även är aggressiv i sitt försvarsspel. Tvåfotad, så han är bra både till höger och vänster. Och en bra person.

– En riktigt bra spelare som jag gärna hade sett i Blåvitt, säger Lennartsson.

 

LÄS ÄVEN: Hamad bekräftar: "Nära att jag hamnade i IFK" 

Väntas starta mot Blåvitt

Enligt Jörgen Lennartsson fanns det kontakt mellan IFK Göteborg och Jiloan Hamad.

– Hur nära det var vet jag inte, men det är klart att vi ville ha in honom.

Vad föll det på?

– Ingen aning, säger Jörgen Lennartsson.

Hamad väntas starta i Hammarbys bortamatch mot IFK Göteborg i morgon onsdag klockan 19.00.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag