Foto: Daniel Stiller / BildbyrånFoto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Blåvitt har erbjudit Hysén ett kontrakt

Publicerad

IFK Göteborg och Tobias Hysén, 33, kommer allt närmare varandra.

Enligt uppgifter till Fotbolldirekt.se har Blåvitt presenterat ett kontraktsförslag till Hysén.

– Tobias har kontrakt i ett år till. Det är vad han i nuläget förhåller sig till, säger agenten Carl Fhager till sajten.

En flytt hem till Göteborg kan vara nära för Tobias Hysén – som för närvarande tillhör den kinesiska klubben Shanghai SIPG.

IFK Göteborg har vid flera tillfällen öppet visat sitt intresse för att få hem stjärnanfallaren och inte heller Hysén har hymlat med sina ambitioner om att någon gång flytta tillbaka till Göteborg.

– Vi är väldigt intresserade och hoppas på en lösning, sa sportchefen Mats Gren i november.

Överens om att bryta kontraktet

Enligt uppgifter till Fotbolldirekt.se har Blåvitt nu presenterat ett kontraktsförslag till Hysén. Tidigare i veckan kom också uppgifter om att Tobias Hysén och den kinesiska klubben var överens om att bryta kontraktet. Något som Hysén själv förnekade bestämt.

– Jag har inte hört något nytt. Uppgifterna som cirkulerar nu stämmer inte. Det är samma situation som tidigare, sa Tobias Hysén i måndags.

Fhager förnekar allt

Men enligt Fotbolldirekts uppgifter är alltså det enda som nu återstår innan en övergång kan bli verklighet att spelaren ska komma överens med Shanghai SIPG om villkoren för att bryta sitt kontrakt.

– Något konkret med IFK Göteborg kan inte ske innan klubbarna har kommit överens och det finns det inte, fortsätter säger Carl Fhager till sajten.

Tobias Hysén lämnade IFK Göteborg efter säsongen 2013. Då hade han gjort 69 mål på 172 allsvenska matcher och dessutom blivit skyttekung i den blåvita tröjan.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag