Blåvitts Mathias Etéus i derbyt mot Gais på torsdagskvällen. Foto: Michael Erichsen
Blåvitts Mathias Etéus i derbyt mot Gais på torsdagskvällen. Foto: Michael Erichsen

Riskerar konkurs: "Ett knivhugg i ryggen"

Publicerad

GÖTEBORG. Derbyfesten mellan Blåvitt och Gais blev till fiasko.

1 200 åskådare släpptes inte in i Lisebergshallen efter bråket på Avenyn.

Nu riskerar IFK Göteborg Futsal att gå i konkurs.

Det var GP som först berättade att IFK Göteborg Futsal riskerar konkurs efter torsdagens derbyfiasko – där tumult uppstod mellan Gais- och Blåvittsupportrar.

Anledningen till detta är att klubben, som stod som arrangör för derbyt i Lisebergshallen, nu kan komma att ersätta de 1 200 som aldrig släpptes in.

– Det blir ju en väldigt avgörande fråga för oss (om klubben har råd att ersätta). Vi hade ett nollsummespel på den här matchen, så det blir svårt. Det är ett knivhugg i ryggen ekonomiskt. Nu handlar det om att göra våra intressenter så nöjda som möjligt, säger IFK Göteborg Futsals ordförande Martin Norén till tidningen.

"Givet beslut"

Om valet att inte ge alla åskådare möjlighet till att se det första futsalderbyt mellan klubbarna säger Martin Noren:

– I det läget var det ett givet beslut. Vi hade representanter från oss, Gais, polisen, vaktbolaget och svenska fotbollförbundet och alla var eniga. Då fick vi dra i bromsen.

GT har varit kontakt Martin Norén, som inte hade tid att kommentera uppgifterna.

Tim Öberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag