IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Foto: Jan WiridenIFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Foto: Jan Wiriden
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Foto: Jan Wiriden
Foto: Daniel StillerFoto: Daniel Stiller
 Foto: Daniel Stiller

Blåvitt förhandlar med PSV om Hermannsson

Publicerad

IFK Göteborg vill värva mittbacken Hjörtur Hermannsson.

Efter provspelet inleds nu förhandlingar med PSV Eindhoven om att låna in spelaren till kommande säsong.

– Jag ska kolla upp närmare med PSV nu och sedan har vi nog ett ja eller nej i slutet av veckan, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

GT kunde för några dagar sedan avslöja att IFK Göteborg tog in isländske mittbacken Hjörtur Hermannsson på provspel från PSV Eindhoven.

Under träningsmatcherna i Dubai imponerade 20-åringen i backlinjen – och Blåvitt har nu bestämt sig för att gå för spelaren.

Förhandlingar med PSV ska nu inledas om ett lån fram till sommaren i första hand.

– Ja, bestämt och bestämt vet jag väl inte men vi ska i alla fall kolla upp med PSV nu lite närmare och vad vi kan hitta för lösning. Han har gjort det bra i Dubai och det har varit ett bra träningsläger med bra matcher, säger sportchefen Mats Gren.

Vi ska kolla upp det närmare med PSV

Vill ni låna honom hela säsongen?

– Nej, det är i första hand till sommaren och sedan om man kunde få in en option så att man kan ta honom sedan. Men vi får se.

– Vi ska kolla upp det där närmare med PSV nu och sedan har vi nog ett beslut om ja eller nej i slutet av veckan, säger Gren.

Hermannssons kontrakt med PSV går ut sommaren 2018 så en eventuell köpoption blir väldigt hög om klubbarna ens kommer överens om att skriva in någon sådan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag