Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blåvitt ber om pengar – vill värva stjärnan

Joel Ekstrand är ett av IFK Göteborgs mål under transferfönstret.
Foto: ALEX BROADWAY / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
Nils Wiberg betalade hela kostnaden för Torbjörn Nilsson – men har fått fler frågor.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg vill värva mittbacken Joel Ekstrand – men pengarna finns inte.

Enligt uppgifter till GT har klubben kontaktat sina sponsorer och bett om mer pengar, ytterligare fem miljoner kronor.

Efter att ha sparkat tränaren Jörgen Lennartson och tillsatt Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson som nytt tränarpar – så fortsätter nu IFK Göteborgs jakt på nyförvärv.

Precis som GT tidigare berättat om så jagar Blåvitt en mittback, som skulle kunna ersätta Mattias Bjärsmyr om denne säljs under sommaren.


LÄS MER: Bjärsmyr om Lennartssons avsked


Den spelare som sportchefen Mats Gren är ute efter är 28-årige Joel Ekstrand. Mittbacken är klubblös efter att ha lämnat engelska Rotherham i våras, men för att värva honom krävs att Blåvitt betalar en sign on-bonus.

Fem miljoner kronor

För att finansiera denna har klubbledningen vänt sig till sponsorerna – för att be om mer pengar. Enligt uppgifter till GT har Blåvitt bett om fem miljoner kronor, för att täcka för kostnaderna det hade inneburit att värva Ekstrand. Spelarens lön ryms dock inom Blåvitts ordinarie budget.

– Det är en av de spelare som vi tittat på, så kan jag väl säga. Men just nu så finns det inte någonting mer där just nu, säger sportchefen Mats Gren.


LÄS MER: Torbjörn Nilsson åter i Blåvitt efter 31 år 


För ni har ju bett sponsorer om pengar till just Joel Ekstrand?

– Det vill jag inte kommentera.

Spelar det ut där, med Rogne och Bjärsmyr?

– Det är mycket som spekuleras och så. Men innan det är något som är klart eller definitivt… så blir det fortfarande spekulationer för mig.

Björdal kan fortfarande bli kvar

IFK Göteborg jobbar också fortfarande på att låna Henrik Björdal under resten av säsongen. Norrmannen kommer att träna med Blåvitt fram till att ett beslut är fattat i frågan.

– Att lösa honom kände jag blir för dyrt för vår ekonomi. Det var mer eller mindre nedlagd, men sedan kom hans agenter med beskedet att det finns en möjlighet att låna honom året ut, säger Gren, som fortsätter jobba med frågan.