Det blir ingen Joel Ekstrand i IFK Göteborg, enligt GT:s uppgifter.Det blir ingen Joel Ekstrand i IFK Göteborg, enligt GT:s uppgifter.
Det blir ingen Joel Ekstrand i IFK Göteborg, enligt GT:s uppgifter.
Foto: ALEX BROADWAY / ACTION IMAGESFoto: ALEX BROADWAY / ACTION IMAGES
 Foto: ALEX BROADWAY / ACTION IMAGES

Blåvitt backar om Joel Ekstrand, 28

Publicerad

GÖTEBORG. Blåvitt bad om mer pengar från sina sponsorer för att landa en prestigevärvning.

Men efter samtal mellan parterna står det nu klart:

Joel Ekstrand, 28, kommer inte att spela i IFK Göteborg, enligt uppgifter till GT.

Joel Ekstrand under en landslagssamling.Foto: NILS PETTER NILSSON

För att fylla luckan efter mittbacken och lagkaptenen Mattias Bjärsmyr, som såldes tidigare i somras, har IFK Göteborgs sportchef Mats Gren haft ögonen på Joel Ekstrand.

28-årige Ekstrand är klubblös efter att ha lämnat engelska Rotherham i våras, men för att lyckas landa värvningen skulle Blåvitt behöva betala en så kallad sign on-bonus.

"Det vill jag inte kommentera"

Enligt GT:s uppgifter vände sig IFK Göteborgs klubbledning i mitten av juli därför till sina sponsorer för att täcka kostnaderna som värvningen skulle medföra. 

Enligt vad GT erfar rörde det sig om fem miljoner kronor. 

– Det vill jag inte kommentera, sa Blåvitts sportchef Mats Gren, som dock medgav att Ekstrand är en av spelarna som klubben har tittat på.

Spelarens lön skulle rymmas inom Blåvitts ordinarie budget.

Fick kalla fötter

Enligt uppgifter till GT var Blåvitts sponsorer initialt positiva och ville hjälpa klubben att ro i land en prestigevärvning. Men efter att ha blivit varse spelarens skadehistorik (Joel Ekstrand har bara spelat ett fåtal matcher de senaste säsongerna) fick man kalla fötter. 

Tillsammans med sina sponsorer bedömde Blåvitt till slut att risken var för stor – kopplat till ekonomi och skadehistorik – för att bidra med de ytterligare fem miljonerna som skulle finansiera värvningen av mittbacken. IFK Göteborg kommer därmed inte att gå vidare med sina försök att värva Joel Ekstrand.

Fyra mittbackar i truppen

För närvarande har Blåvitt fyra mittbackar i truppen: Thomas Rogne (som lämnar klubben efter säsongen), David Boo Wiklander, Benjamin Zalo och Kristopher da Graca.

Enligt GT:s uppgifter är 22-årige mittbacken Carl Starfelt, som gjort en stark säsong i Brommapojkarna i superettan, klar för en övergång till Blåvitt nästa säsong, vilket GP var först med att berätta i måndags.

 

GT har sökt Blåvitts sportchef Mats Gren för en kommentar.

 

Joel Ekstrand

Född: 4 februari 1989 (28 år), Lund.

Position: Back.

Klubbar: Helsingborgs IF, Udinese, Watford, Bristol City, Rotherham United.

Nuvarande klubb: Kontraktslös.

Meriter: Två A-landskamper.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag