Blåvite ikonens nya roll: Är en romantiker

Publicerad

Torbjörn Nilsson, 61, är tillbaka där allt började – dessutom får han sällskap av resten av familjen.

I år kan Jonsereds IF räkna med hjälp från en klassisk fotbollsfamilj.

– Jag kanske är en romantiker, men jag tycker att man ska vara med i sin förening och hjälpa till, säger Torbjörn Nilsson.

Det var i Jonsered allting en gång började. Inför 1974 lämnade Torbjörn Nilsson klubben för att gå till IFK Göteborg – och nu kommer han tillbaka.

På ideell basis kommer Torbjörn Nilsson att hjälpa till som anfallstränare i klubben.

– Det är inget direkt uppdrag att jag ska vara med i Jonsered, utan jag ska hjälpa till i mån av tid. I så fall blir det nog anfallsträning, det är också det min bok handlar om, att förstå spelets idé, säger han.

Dessutom spelar nu två av hans söner i Jonsered. 28-årige Peter Nilsson lämnar Utsikten, där han spelade 22 matcher från start i superettan i fjol, och ansluter till Jonsered.

– Han kommer som en etablerad superettan-spelare och visar verkligen att han vill hjälpa sin moderklubb, säger Torbjörn Nilsson.

Siktar uppåt

Eftersom Torbjörn Nilssons andre son, Anton, 19, redan spelar i klubben blir fotbollsfamiljen så gott som förenad. Endast 32-årige sonen Johan "saknas".

– Han spelar i Gårda, och var lite sugen på att eventuellt komma också. Men han hade väl inte tiden att lägga ner. Så när det kommer till familjen är vi inte riktigt full trupp, säger Torbjörn Nilsson.

Jonsered spelar i år i division tre – med sikte på att gå upp. Men för Torbjörn Nilsson är det viktigaste att hjälpa till att odla föreningslivet.

– I dessa dagar är det jätteviktigt med föreningsliv. Nu är jag inte ordinarie ledare, så jag ska mest hjälpa till. Men Jonsered är min moderklubb, både som spelare och tränare, det är en förening som betyder väldigt mycket, säger Nilsson.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag