Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blåvite ikonens nya roll: Är en romantiker

Torbjörn Nilsson, 61, är tillbaka där allt började – dessutom får han sällskap av resten av familjen.

I år kan Jonsereds IF räkna med hjälp från en klassisk fotbollsfamilj.

– Jag kanske är en romantiker, men jag tycker att man ska vara med i sin förening och hjälpa till, säger Torbjörn Nilsson.

Det var i Jonsered allting en gång började. Inför 1974 lämnade Torbjörn Nilsson klubben för att gå till IFK Göteborg – och nu kommer han tillbaka.

På ideell basis kommer Torbjörn Nilsson att hjälpa till som anfallstränare i klubben.

– Det är inget direkt uppdrag att jag ska vara med i Jonsered, utan jag ska hjälpa till i mån av tid. I så fall blir det nog anfallsträning, det är också det min bok handlar om, att förstå spelets idé, säger han.

Dessutom spelar nu två av hans söner i Jonsered. 28-årige Peter Nilsson lämnar Utsikten, där han spelade 22 matcher från start i superettan i fjol, och ansluter till Jonsered.

– Han kommer som en etablerad superettan-spelare och visar verkligen att han vill hjälpa sin moderklubb, säger Torbjörn Nilsson.

Siktar uppåt

Eftersom Torbjörn Nilssons andre son, Anton, 19, redan spelar i klubben blir fotbollsfamiljen så gott som förenad. Endast 32-årige sonen Johan "saknas".

– Han spelar i Gårda, och var lite sugen på att eventuellt komma också. Men han hade väl inte tiden att lägga ner. Så när det kommer till familjen är vi inte riktigt full trupp, säger Torbjörn Nilsson.

Jonsered spelar i år i division tre – med sikte på att gå upp. Men för Torbjörn Nilsson är det viktigaste att hjälpa till att odla föreningslivet.

– I dessa dagar är det jätteviktigt med föreningsliv. Nu är jag inte ordinarie ledare, så jag ska mest hjälpa till. Men Jonsered är min moderklubb, både som spelare och tränare, det är en förening som betyder väldigt mycket, säger Nilsson.