Henrik Björdal och Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: BILDBYRÅNHenrik Björdal och Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: BILDBYRÅN
Henrik Björdal och Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: BILDBYRÅN
Henrik Björdal har all anledning att le, Brightons avancemang till Premier League kan innebära en permanent flytt till IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSENHenrik Björdal har all anledning att le, Brightons avancemang till Premier League kan innebära en permanent flytt till IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN
Henrik Björdal har all anledning att le, Brightons avancemang till Premier League kan innebära en permanent flytt till IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Björdals besked: Vill stanna i Blåvitt

Publicerad

Brightons avancemang till Premier League betyder klirr i kassan och möjligheter att värva mer namnkunniga spelare.

Henrik Björdal, 20, som är utlånad till IFK Göteborg från Brighton, lär få svårt att ta en plats och är öppen för en permanent övergång till Blåvitt.

– För min utveckling är det mycket bättre att bli kvar i allsvenskan än att spela i U21-laget i Brighton, säger han i en intervju med Sunnmörsposten.

Henrik Björdal i matchen mot AFC Eskilstuna.Foto: MICHAEL ERICHSEN

Brighton & Hove Albion kommer nästa säsong spela i Englands högsta liga för första gången på 34 år. Klubbens 20-åriga norrman Henrik Björdal har sedan han värvades till stor del hållit till i klubbens U21-lag och är just nu utlånad till Göteborg fram till sommaren.

Blåvitt har hela tiden varit intresserat av att få över Björdal permanent – men enligt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren var Björdal för dyr, vilket mynnade ut i att den allsvenska klubben lånar honom fram till sommaren.

– Jag vet ju hur mycket de köpte honom för, och i vintras ville de ha mycket, mycket mer, trots att han inte spelat en match för dem. Det rimmade inte, sa Mats Gren till GT nyligen. 

Men efter Brightons avancemang till Premier League kommer det flöda in pengar i klubben via ligans tv-avtal, vilket sätter IFK Göteborg i en bekvämare sits.

 

LÄS MER: Blåvitt jublar efter Brightons succé

"Känt extra press"

I en intervju med Sunnmörsposten öppnar nu även Henrik Björdal för att en övergång till Blåvitt kan bli aktuell.

– För min utveckling är det mycket bättre att bli klar i allsvenskan än att spela i U21-laget i Brighton, men det är trots allt Brighton som är min arbetsgivare, säger Björdal och tillägger att han är nöjd med tillvaron i Göteborg:

– Väldigt nöjd. Klart jag känt extra press på mig att leverera från dag ett eftersom att jag bara är inlånad under vårsäsongen. Men jag känner att jag fått visa vad jag kan och i två av tre matcher har jag även varit nära att göra mål. 

Enligt Mats Gren kommer klubben att inleda förhandlingar med Brighton inom kort.

– Jag tänker börja förhandla i slutet av april eller i början av maj. Jag hoppas att Henrik trivs här och vill stanna.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag