Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bisarra självmålet: ”Aldrig varit med om något liknande”

Vänersborgs målvakt Kimmo Kyllönen storspelade fram till självmålet. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

IFK Vänersborg var bra med i det heta annandagsderbyt. 

Då hände något mycket märkligt. 

– När jag vänder tillbaka huvudet ser jag bara att bollen ligger i målet, säger backen Simon Blomqvist. 

Det stod 1-1 efter drygt 20 minuter. Villa hade precis skjutit utanför och hemmamålvakten Kimmo Kyllönen skulle enkelt sätta i gång spelet och kasta ut bollen. 

Sekunder senare ledde Villa plötsligt med 2-1 – och stor förvirring uppstod i Arena Vänersborg. 

Hur gick det där till? 

Simon Blomqvist försöker förklara. 

– Det är så dråpligt, jag vet nästan inte vad som sker. Jag åker förbi Kimmo och han ska lägga ner bollen till mig och... ja, det var något galet som hände. Det ska inte få hända på den här nivån. Vi hade ett dråpligt självmål även på försäsongen, men det här... jag har aldrig varit med om något liknande. Självklart tungt att åka på det i det läget, säger IFK-backen efter matchen som Villa till slut vann med 7-2. 

Kyllönens förklaring 

Kimmo Kyllönen berättar att han försökte sig på en fint. Han låtsades kasta bollen till Blomqvist för att i stället ge den till en annan lagkamrat, men när armen var utsträckt blev han pååkt av Blomqvist. 

– Han åker på handen och jag tappar bollen. Det kändes ganska tomt i det läget. Man fattar inte riktigt vad som hände. Det är bara otur att det blir så, inget annat. Extra surt att de fick ett gratismål, men det är inte därför vi förlorar, säger den finske keepern, som dessförinnan hade radat upp vassa räddningar. 

– Det blev för stora siffror till slut. Vi var riktigt bra med i första halvlek, men sedan tappar vi det. Vi har gjort många bättre matcher. 

”Jävligt synd”

3 500 bandyälskare var på plats och majoriteten hade hoppats på att hemmalaget skulle kunna upprepa prestationen från när lagen möttes i Lidköping i början av december. Då blev det 3-3. 

– Det känns riktigt tomt nu. Mycket folk på plats och vi ville visa att vi kunde slå Villa, men vi spelar ju inte bra. Försvarsspelet sitter inte och de får alldeles för enkla mål. Jävligt synd, säger Kimmo Kyllönen.