Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Besviken Vasquez oönskad i Häcken

Söker ny klubb. Andrés Vasquezs kontrakt går ut vid månadsskiftet, men redan nu har han Häckens tillåtelse att söka sig till en ny klubb.
Foto: Jan Wiriden

GÖTEBORG. Han har inte lyckats slå sig in i Häckens startelva.

Från och med i dag är Andrés Vasquez, 25, fri att söka sig en ny klubb.

– Jag är besviken, säger Vasquez. Jag har sådana kvaliteter att jag borde ha fått chansen.

Häcken skrev kontrakt med Andrés Vasquez när han återvände från utlandsäventyret i schweiziska FC Zürich för två år sedan.

Den första perioden fick han hyfsat med speltid, men varken i fjol eller i år har han ingått i tränaren Peter Gerhardssons lagbygge. Kontraktet med Häcken går ut vid månadsskiftet, men redan nu har Vasquez Häckens tillåtelse att söka sig till en ny klubb.

– När vi startar om efter semestern är han inte med oss längre, bekräftar sportchefen Sonny Karlsson. Andrés är en bra kille, jag önskar honom lycka till.

Problem med ledbandsskada

I år har Vasquez haft problem med en ledbandsskada i vänster knä. Under försäsongen visade han annars sensationellt bra resultat i de fysiska testerna, var en av lagets främsta där.

– Jag tycker jag har förtjänat fler chanser, säger 25-åringen. Men Gerhardsson tycker uppenbarligen inte det. Självklart är jag besviken.

Vill helst spela utomlands

– Men det tjänar inget till att fundera på det nu, det är bara att titta framåt. Jag har förhoppningsvis många år kvar som fotbollsspelare.

Andrés Vasquez, som fortfarande mest förknippas med sitt drömmål mot Örebro i maj 2007, har ännu inte klart med någon ny klubbadress. Men han hävdar att det finns intresse.

– Jag har lite kontakter i Spanien och i Peru. Men jag vill också se vilket intresse som eventuellt finns hos svenska klubbar.

– Helst av allt vill jag ändå utomlands, säger Vasquez.

"Schyst behandlad"

Lämnar du Häcken med bitterhet?

– Nej, Häcken är en väldigt trevlig klubb där allting är väldigt avslappnat. Jag har blivit schyst behandlad. Men jag vill ju spela fotboll, det har jag inte fått och det är jag besviken över.

Gjorde årets mål i allsvenskan 2007

Namn: Andrés Javier Vasquez Rueda Pinto.

Född: Lima, Peru.

Ålder: 25 år (fyller 26 den 16 juli).

Position: Mittfältare.

Moderklubb: IF Stendy

Övriga klubbar: Bergsjö IF (1996-1997), IFK Göteborg (1997-2007), FC Zürich (2007-2011), Grasshoppers (2010-2011, lån), Häcken (2011-).

Meriter: Svensk mästare 2007, årets mål 2007, fyra U21-landskamper.

Aktuell: Kontraktslös från 1 juli, har tillstånd från Häcken att träna med andra klubbar från och med i dag.