Frölundas tränare Roger Rönnberg fick klara besked av Carl Grundström innan han åkte över. Foto: TT & BILDBYRÅN
Frölundas tränare Roger Rönnberg fick klara besked av Carl Grundström innan han åkte över. Foto: TT & BILDBYRÅN

Beskedet till Rönnberg: "Jag lämnar för gott"

Publicerad

Carl Grundström, 19, har en tydlig målsättning. Han ska ta plats i Toronto Maple Leafs i NHL i höst.

Hans sista ord till Roger Rönnberg innan han åkte över var:

”När jag lämnar er i Frölunda nu, Roger, så lämnar jag er för gott.”

– Han är där för att ta plats, konstaterar Frölundatränaren.

Carl Grundström, 19, kommer inte att vara spelbar i Frölundas seriepremiär mot Mora till helgen.

Men om han själv får välja så missar han betydligt mer än så.

Han befinner sig just nu på talangläger i Toronto och den Umeåfostrade forwarden är tydlig med sin målsättning. Han ska ta plats i NHL-laget.

Den kanadensiska tidningen The Athletic skriver att Carl Grundströms sista ord till tränare Roger Rönnberg innan han åkte över var: ”När jag lämnar er i Frölunda nu, Roger, så lämnar jag er för gott.”

”Underbart att se den målbilden”

Frölundatränaren kommenterar för GT:

– Han är där för att ta plats och det är underbart att se att han har den målbilden. Det är det enda sättet man ska tänka när man åker över. Det handlar om att armbåga sig fram i en tuff miljö med nordamerikanska spelare som är vana att konkurrera för istid, säger han.

I helgen har Grundström spelat två matcher med Maple Leafs utvecklingslag och det har blivit två förluster (Montréal 2–5 och Ottawa 3–4 efter straffar). 19-åringen har hittills svarat för ett mål.

– Jag jobbar för att göra Carl redo att spela där borta, är Rönnbergs tydliga besked.

Frölunda har fortfarande stor chans

Carl Grundström och Lias Andersson kommer båda två delta i Toronto respektive New York Rangers maincamp som börjar den här veckan. Till skillnad från John Nyberg som bara har varit med i Dallas Stars rookieläger och kommer att vara i Göteborg innan helgens SHL-premiär.

I och med att Lias Andersson är ett förstarundeval kan Rangers välja att placera honom i AHL om han inte skulle ta plats i NHL. För Carl Grundström är situationen lite enklare. Tar han inte plats i Maple Leafs så kommer han att lånas ut till Frölunda.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag