Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Riski lämnar Blåvitt: "Är inte så förvånad"

Foto: Carl Sandin
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Finländske landslagsspelaren Riku Riski, 26, lämnar Blåvitt efter bara tre månader.

IFK Göteborg har bestämt sig för att inte utnyttja sin köpoption.

– Jag är inte så förvånad. Vi har inte pratat så mycket, säger anfallaren till GT.

Riku Riski lånades in från Rosenborg i början av augusti som ersättare för danske skyttekungen Lasse Vibe som sålts till engelska Championshiplaget Brentford dessförinnan.

GT har tidigare berättat att Blåvitt har en köpoption på finländaren som löper ut den 15 november. Nu står det klart att IFK inte kommer att utnyttja den.

– Det har varit en härlig erfarenhet att få spela i Göteborg. Jag har verkligen gillat tiden här. Det var en stor besvikelse att vi inte kunde vinna SM-guldet, säger Riku Riski när GT når honom efter beskedet.

"Vi har inte snackat så mycket"

Finländaren gjorde elva allsvenska matcher. På dessa producerade han ett mål och två assist.

– Det började bra för mig. Men när jag skadade min vad var det i stort sett över för mig. Jag tappade min plats i startelvan och fick kämpa för att få spela. Det var tungt att inte få spela så mycket i slutet.

Är du överraskad över att du får lämna?

– Nej, inte så. Deadline har närmat sig och då har vi inte snackat så mycket. Jag pratade med Mats Gren i går och nu är jag på semester. Det är inget drama bakom detta.

Det är inte helt säkert att han återvänder till Rosenborg, där han har kontrakt till och med 2017.

– Vi får se om jag går tillbaka dit. En av anledningarna till att jag lämnade Rosenborg var ju för att jag skulle få spela. Jag ska ta ett snack med min agent efter semestern. Skulle jag bli kvar i Rosenborg i två år till skulle inte det vara så illa, säger Riski.