Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då: Problemsupporter
Nu: Klubbchef i Gais

<p>Erik Bergkvist blir ny klubbchef i Gais.</p>Foto: Jonas Tobin
Foto: Jonas Tobin / JONAS TOBIN GT/EXPRESSEN
Foto: Carl Sandin / Bildbyrån / BILDBYRÅN

Erik Bergkvist blir ny klubbchef i Gais.

Han tar klivet upp efter att tidigare ha varit ansvarig för kansli- och marknadsarbetet.

– Det är en jätteutmaning. Nu gäller det att skapa en långsiktig strategi för hur vi ska tillbaka till allsvenskan, säger han.

Den välkände Gaisprofilen Erik Bergkvist, sedan flera år SLO (supporter liaison officer) i klubben, blev efter de grönsvartas omorganisation inför säsongen ny kansli- och marknadschef.

Nu tar han klivet upp och blir Gais tillförordnade klubbchef – året ut, till att börja med.

– Det är yrkesmässigt en jätteutmaning, men framför allt ska det bli otroligt roligt att få jobba med den styrelsen och det engagemang som finns i Gais, säger Bergkvist.

"Mycket bra"

Han har tidigare berättat för GT om sin bakgrund som problemsupporter. För sex år sedan var 34-åringen till och med avstängd – och förbjuden att gå på Gais matcher.

– Det har funnits tillfällen då det har varit riktigt jävla stökigt, sa han till GT i oktober 2014.

– Personlig utveckling och mognad har vuxit fram genom åren – och så även erfarenhet. Jag kan väl inte säga att jag för ett antal år sedan skulle tro att det här skulle ske, men det har ändå blivit ganska naturligt. Jobbar man hårt för föreningen bästa är det naturligt att man tilldelas mer ansvar, säger "Frallan".

Vad blir den största utmaningen?

– Gais stora utmaning – som blir min och styrelsens – är att förändra omvärldens bild om var föreningen befinner sig. Det finns en stor förväntan att vi ska leverera på en jättehög nivå, säger Bergkvist.

Nöjd ordförande

Han fortsätter:

– Klart att Gais arv och kultur är en storklubbs, men nu befinner vi oss i fotbollens kölvatten och för att kunna växa igen måste man nog spola tillbaka bandet – och jag vill jobba med är en långsiktig strategi för hur vi ska tillbaka till allsvenskan. Då måste man landa i en analys och en självbild som är verklighetsanpassad. Många tror att Gais är större än vi är, det märker man. Ja, vi är en storklubb, men just nu en liten klubb.

Ordföranden Tomas Andersson är nöjd med valet av ny klubbchef:

– Mycket bra för vårt Gais. Erik har under åren arbetat med det mesta i föreningen och successivt skaffat sig en gedigen erfarenhet om såväl stort som smått. Jag är personligen väldigt glad och nöjd över att just Erik, med lång bakgrund inom Gais och den person han är, får – och tar – detta uppdrag, säger han till klubbens hemsida.