Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Han får inte dispens

Mohammed Ali Khan. Foto: JONAS TOBIN
Ali Khan i HBK-tröjan. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Mohammed Ali Khan ledde förra säsongen Husqvarna FF. Foto: BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Norrby IF får inte dispens för sin nye tränare Mohammed Ali Khan, 29.

– Vi säger nej eftersom han saknar den utbildning som krävs för en huvudtränare i superettan, säger Gerhard Sager, ordförande i förbundets tävlingskommitté, till Borås Tidning.

Mohammed Ali Khan, som förra säsongen ledde Husqvarna FF i division 1, är ny tränare i Boråsklubben Norrby IF.

Men 29-åringen, som spelat i klubbar som Västra Frölunda, BK Häcken, kinesiska Tianjin Teda och Halmstads BK, saknar den PRO-utbildning som krävs för att vara huvudtränare i superettan. Norrby räknade kallt med att Ali Khan skulle få dispens – men nu skriver Borås Tidning att dispensen inte beviljas.

– De har 60 dagar på sig att fixa det här. Från det att vakansen uppstod, säger Gerhard Sager, som är ordförande i förbundets tävlingskommitté, till tidningen.

Kan få böta

Den 16 november meddelade Simon Eriksson att han lämnar tränarposten i Norrby – och på måndag löper alltså tidsfristen ut. Norrby IF har redan fått sin elitlicens för 2018 och den kommer inte att dras tillbaka, men om klubben väljer att låta Ali Khan leda laget kommer det att bli ett ärende för disciplinnämnden som kan utdöma ett bötesstraff på upp till 500 000 kronor, skriver Borås Tidning.

– Det är olyckligt, säger Norrbys sportchef David Kryssman till Fotbollskanalen. Vi som klubb kan jag tycka ha gjort allt rätt. Vi hade en tränare som hoppade av sent och som satte oss i den situationen. Mohammed har också sökt utbildningen och visat att han vill gå, men han kom inte in. Jag kan tycka att man kan ge en dispens för vi har visat att vi velat. Det borde väga tungt, tycker jag.

Norrby IF landade tidigare i veckan en profilvärvning i Elfsborgs Lasse Nilsson, 36.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!