Mohammed Ali Khan. Foto: JONAS TOBINMohammed Ali Khan. Foto: JONAS TOBIN
Mohammed Ali Khan. Foto: JONAS TOBIN
Ali Khan i HBK-tröjan. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNAli Khan i HBK-tröjan. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Ali Khan i HBK-tröjan. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Mohammed Ali Khan ledde förra säsongen Husqvarna FF. Foto: BILDBYRÅNMohammed Ali Khan ledde förra säsongen Husqvarna FF. Foto: BILDBYRÅN
Mohammed Ali Khan ledde förra säsongen Husqvarna FF. Foto: BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
 Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Beskedet: Han får inte dispens

Publicerad

GÖTEBORG. Norrby IF får inte dispens för sin nye tränare Mohammed Ali Khan, 29.

– Vi säger nej eftersom han saknar den utbildning som krävs för en huvudtränare i superettan, säger Gerhard Sager, ordförande i förbundets tävlingskommitté, till Borås Tidning.

Mohammed Ali Khan, som förra säsongen ledde Husqvarna FF i division 1, är ny tränare i Boråsklubben Norrby IF.

Men 29-åringen, som spelat i klubbar som Västra Frölunda, BK Häcken, kinesiska Tianjin Teda och Halmstads BK, saknar den PRO-utbildning som krävs för att vara huvudtränare i superettan. Norrby räknade kallt med att Ali Khan skulle få dispens – men nu skriver Borås Tidning att dispensen inte beviljas.

– De har 60 dagar på sig att fixa det här. Från det att vakansen uppstod, säger Gerhard Sager, som är ordförande i förbundets tävlingskommitté, till tidningen.

Kan få böta

Den 16 november meddelade Simon Eriksson att han lämnar tränarposten i Norrby – och på måndag löper alltså tidsfristen ut. Norrby IF har redan fått sin elitlicens för 2018 och den kommer inte att dras tillbaka, men om klubben väljer att låta Ali Khan leda laget kommer det att bli ett ärende för disciplinnämnden som kan utdöma ett bötesstraff på upp till 500 000 kronor, skriver Borås Tidning.

– Det är olyckligt, säger Norrbys sportchef David Kryssman till Fotbollskanalen. Vi som klubb kan jag tycka ha gjort allt rätt. Vi hade en tränare som hoppade av sent och som satte oss i den situationen. Mohammed har också sökt utbildningen och visat att han vill gå, men han kom inte in. Jag kan tycka att man kan ge en dispens för vi har visat att vi velat. Det borde väga tungt, tycker jag.

Norrby IF landade tidigare i veckan en profilvärvning i Elfsborgs Lasse Nilsson, 36.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag