Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Gais Bandy spolar elitsatsningen

Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. Gais Bandy lägger ner sin elitsatsning.

Anledningen är isproblemen på Heden och avsaknaden av planer på ett hallbygge i Göteborg.

Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Under dessa omständigheter går det helt enkelt inte att bedriva en vettig verksamhet. Det är bara att se sanningen i vitögat och inte äventyra klubbens framtid, säger ordföranden Thomas Larsson.

Gais Bandy drar sig ur elitserien och tills vidare all seniorverksamhet. Det beslutet fattades i kväll.

Nyligen meddelade Göteborg stad att ingen hall för bandyspel finns med i planerna inom en överskådlig framtid. Tidigast år 2021 – och inte med säkerhet då heller – är informationen.

Dessutom föreslår Idrotts- och föreningsförvaltningen – IoFF – att Gais ska förlägga stora delar eller hela säsongen till Ale kommun. Detta och hallfrågan har satt klubbens långsiktiga verksamhet ur spel, förklarar Gais i pressmeddelandet.

– Hallbeskedet kom fullständigt överraskande med tanke på tidigare information och gör att gränsen nu är nådd. Vad vore sjöfarten i Göteborg utan vatten? IoFF har säkert gjort vad de kan, men de klarar inte av att leverera en spelduglig is i Göteborg, säger sportchefen Kenth Hultqvist.

"Väldigt tråkigt"

Lars Wennerholm, på Bandyförbundets tävlingsenhet, har tagit emot beskedet:

– Jag var själv med vid starten av Gais bandysatsning och tycker det är väldigt tråkigt att man nu lägger ned sin elitverksamhet. Jag har förståelse för detta beslut då man inte får möjlighet att bedriva sin verksamhet i centrala Göteborg, säger Wennerholm och fortsätter:

– Arbetet med att hitta en ersättare för Gais i elitserien kommer att inledas omgående. Vi kommer att titta på både sportsliga och ekonomiska kriterier under arbetets gång. Vi hoppas kunna komma med mer information senare i veckan.

Gais kommer fortsätta att bedriva bandy- och skridskoskola för barn och ungdomar och även starta flick- och pojklagsbandy på Heden.