Isabelle Gulldén. Foto: BILDBYRÅN & TTIsabelle Gulldén. Foto: BILDBYRÅN & TT
Isabelle Gulldén. Foto: BILDBYRÅN & TT
Foto: CHRISTINE OLSSON / TTFoto: CHRISTINE OLSSON / TT
 Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Bella Gulldén kan bli bäst betald i världen

Publicerad

Isabelle Gulldén, 28, är en av världens bästa handbollsspelare.

Nu kan hon bli bäst betald också.

Enligt rumänska uppgifter har den svenska handbollsstjärnan ett jätteerbjudande från den franska toppklubben Brest Bretagne att ta ställning till. 

Isabelle Gulldén ryktas vara på väg bort från Rumänien.Foto: Thomas Johansson / TT

Isabelle Gulldén är svensk handbolls klarast lysande stjärna på damsidan.

I december var 28-åringen från Partille med och ledde landslaget till den bästa VM-placeringen någonsin (semifinal) och strax därefter blev hon nominerad till priset som världens bästa spelare av Internationella handbollsförbundet (IHF).

Gulldén är en nyckelspelare i CSM Bukarest – men nu uppges hon vara aktuell för en flytt. Rumänska medier har sedan en tid tillbaka rapporterat att Filippa Idéhn och Louise Sands klubb Brest Bretagne är ute efter den svenska mittnian.

Isabelle Gulldén har hittills inte velat uttala sig om flyttryktena.

– Jag kan lämna klubben efter den här säsongen, men jag har inte bestämt mig ännu vad jag ska göra. Jag vill inte fokusera på det nu. Oavsett vad som händer hoppas jag göra ett bra jobb här i CSM Bukarest. Vi drömmer självklart om att vinna Champions League, så i nuläget fokuserar vi på att nå ”Final 4”, sa Gulldén nyligen enligt Telekom Sport.

Gulldén är aktuell för Frankrike.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

LÄS MER: Gulldéns besked om framtiden

Erbjuds ett monsterkontrakt

I dagarna värvade CSM Bukarest, som toppar sin Champions League-grupp, Andrea Lekić till nästa säsong. Värvningen av den 30-åriga mittnian, som blev utsedd till världens bästa spelare 2013, spär ytterligare på ryktena om att Bella Gulldén är på väg bort.

Samtidigt uppger Catalin Tolontan, som är en av Rumäniens mest ansedda sportjournalister, nu att Brest Bretagne har erbjudit den svenska stjärnan ett monsterkontrakt.

Gulldén kan bli bäst betald i världen på damsidan.Foto: ANTONIO BAT / EPA / TT

LÄS MER: Gulldén om lönen: ”Jag försöker spara”

”Inte bestämt mig ännu”

Enligt uppgifterna på hans sajt Tolo.ro, som Handbollskanalen var först med att rapportera om i Sverige, har den franska Champions League-klubben erbjudit Bella Gulldén 300 000 euro (motsvarande 3 miljoner svenska kronor) per år – vilket skulle göra henne till den bäst betalda spelaren i världen på damsidan. I nuläget är Gulldéns lagkamrat i CSM Bukarest, den rumänska vänsternian Cristina Neagu, 29, bäst betald (se topplistan nedan).

Enligt Aftonbladet tjänar Gulldén i dag minst 100 000 kronor i månaden efter skatt i Bukarest.

– Jag har en bra lön, helt klart. Men damernas handbollslöner är inte superhöga om man jämför med herrarnas, sa hon nyligen till GT.

Damspelarna som tjänar mest

1. Cristina Neagu, CSM Bukarest, 265 000 euro/år

2. Nora Mörk, Györ, 240 000 euro/år

3. Alexandra Lacrabere, Vardar, 205 000 euro/år

4. Andrea Lekic, Vardar, 205 000 euro/år

5. Katarina Bulatovic, Rostov-Don, 180 000 euro/år

Källa: Tolo.ro

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag