Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bella Gulldén kan bli bäst betald i världen

Isabelle Gulldén. Foto: BILDBYRÅN & TT
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Isabelle Gulldén, 28, är en av världens bästa handbollsspelare.

Nu kan hon bli bäst betald också.

Enligt rumänska uppgifter har den svenska handbollsstjärnan ett jätteerbjudande från den franska toppklubben Brest Bretagne att ta ställning till. 

Isabelle Gulldén ryktas vara på väg bort från Rumänien. Foto: Thomas Johansson / TT

Isabelle Gulldén är svensk handbolls klarast lysande stjärna på damsidan.

I december var 28-åringen från Partille med och ledde landslaget till den bästa VM-placeringen någonsin (semifinal) och strax därefter blev hon nominerad till priset som världens bästa spelare av Internationella handbollsförbundet (IHF).

Gulldén är en nyckelspelare i CSM Bukarest – men nu uppges hon vara aktuell för en flytt. Rumänska medier har sedan en tid tillbaka rapporterat att Filippa Idéhn och Louise Sands klubb Brest Bretagne är ute efter den svenska mittnian.

Isabelle Gulldén har hittills inte velat uttala sig om flyttryktena.

– Jag kan lämna klubben efter den här säsongen, men jag har inte bestämt mig ännu vad jag ska göra. Jag vill inte fokusera på det nu. Oavsett vad som händer hoppas jag göra ett bra jobb här i CSM Bukarest. Vi drömmer självklart om att vinna Champions League, så i nuläget fokuserar vi på att nå ”Final 4”, sa Gulldén nyligen enligt Telekom Sport.

Gulldén är aktuell för Frankrike. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

LÄS MER: Gulldéns besked om framtiden

Erbjuds ett monsterkontrakt

I dagarna värvade CSM Bukarest, som toppar sin Champions League-grupp, Andrea Lekić till nästa säsong. Värvningen av den 30-åriga mittnian, som blev utsedd till världens bästa spelare 2013, spär ytterligare på ryktena om att Bella Gulldén är på väg bort.

Samtidigt uppger Catalin Tolontan, som är en av Rumäniens mest ansedda sportjournalister, nu att Brest Bretagne har erbjudit den svenska stjärnan ett monsterkontrakt.

Gulldén kan bli bäst betald i världen på damsidan. Foto: ANTONIO BAT / EPA / TT

LÄS MER: Gulldén om lönen: ”Jag försöker spara”

”Inte bestämt mig ännu”

Enligt uppgifterna på hans sajt Tolo.ro, som Handbollskanalen var först med att rapportera om i Sverige, har den franska Champions League-klubben erbjudit Bella Gulldén 300 000 euro (motsvarande 3 miljoner svenska kronor) per år – vilket skulle göra henne till den bäst betalda spelaren i världen på damsidan. I nuläget är Gulldéns lagkamrat i CSM Bukarest, den rumänska vänsternian Cristina Neagu, 29, bäst betald (se topplistan nedan).

Enligt Aftonbladet tjänar Gulldén i dag minst 100 000 kronor i månaden efter skatt i Bukarest.

– Jag har en bra lön, helt klart. Men damernas handbollslöner är inte superhöga om man jämför med herrarnas, sa hon nyligen till GT.

Damspelarna som tjänar mest

1. Cristina Neagu, CSM Bukarest, 265 000 euro/år

2. Nora Mörk, Györ, 240 000 euro/år

3. Alexandra Lacrabere, Vardar, 205 000 euro/år

4. Andrea Lekic, Vardar, 205 000 euro/år

5. Katarina Bulatovic, Rostov-Don, 180 000 euro/år

Källa: Tolo.ro