Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat: Patrik Ingelsten klar för Gais

Nya anfallaren Patrik Ingelsten mellan sportchefen Jonas Lundén (vänster i bild) och tränaren Peo Ljung.
Foto: Jonas Tobin

Här är Gais värvningsbomb: Patrik Ingelsten, 32.

Den allsvenska skyttekungen 2008 gick med på en rejäl lönedumpning – så rätt var magkänslan efter Peo Ljungs tvåtimmarsbesök.

– Han lockar mig oerhört, säger Ingelsten.

Gais har en stram ekonomi och sänker sin spelarbudget med nästan två miljoner kronor inför 2015. Ändå har klubben landat en riktig profilvärvning. Patrik Ingelsten, som vann allsvenska skytteligan 2008 och spelade i Mjällby respektive Falkenberg i allsvenskan förra säsongen, har skrivit på för ett år med option på ytterligare ett.

Övergången innebär också en betydligt mindre lön.

– Utan att veta vad han tjänade förra året kan jag med hundra procents säkerhet ändå säga att ja, så är det, säger Jonas Lundén, klubbchef.

– Det värmer i hjärtat att han väljer Gais trots att han säkert hade bättre ekonomiska anbud.

"Snackade i två timmar"

För Patrik Ingelsten vägde det över att vara nära familjen (Halmstad). Han värderar dessutom chansen att vara ett topplag högre än att "bara" hänga kvar i allsvenskan med till exempel Falkenberg. Och så föll han pladask för tränaren Peo Ljung, som besökte Ingelsten i Halmstad för ett par veckor sedan.

– Vi snackade i två timmar. Man har ju hört och läst att Peo alltid är populär i de klubbar han är. Efter att ha träffat honom förstår jag varför – han är väldigt professionell och förstår att alla bitar är viktiga, säger Ingelsten och fortsätter:

– Genom åren har jag haft tränare som varit mer lattjo. Men jag älskar tränare som är professionella. Det tilltalar mig.

Ska besegra Henke Larsson

Han fyller 33 år i januari – men har inga tankar på att sluta. Anfallaren har varit fri från skador de senaste åren. Och tänker besegra – Henke Larsson.

– Han slutade när han var 38 år och jag har sagt att jag ska slå honom. Förhoppningsvis blir det två bra år i Gais först och sedan får vi se.