Joakim Nilsson presenteras som Elfsborgsspelare. Foto: Alexander PiaugerJoakim Nilsson presenteras som Elfsborgsspelare. Foto: Alexander Piauger

Joakim Nilsson presenteras som Elfsborgsspelare.

 Foto: Alexander Piauger
Joakim Nilsson. Foto: Nils JakobssonJoakim Nilsson. Foto: Nils Jakobsson
Joakim Nilsson. Foto: Nils Jakobsson
Stefan Andreasson. Foto: Carl SandinStefan Andreasson. Foto: Carl Sandin

Stefan Andreasson.

 Foto: Carl Sandin

Bekräftat: Mittbacken klar för Elfsborg

Publicerad

Joakim Nilsson, 22, är klar för Elfsborg.

Mittbacken presenterades på en presskonferens under måndagseftermiddagen – och har skrivit på ett femårskontrakt.

– Fem år är ett långt kontrakt, men min inställning är att jag ska klara av att ta nästa steg innan de åren har gått, säger Joakim Nilsson.

GT har tidigare skrivit att Gif Sundsvall får hela fem miljoner kronor för Joakim Nilsson, som ska ersätta Sebastian Holmén som kritat på för Dynamo Moskva.

I helgen genomfördes en läkarundersökning och nu har alla pusselbitar fallit på plats.

Joakim Nilsson har skrivit på ett femårskontrakt.

– Det man vet om Elfsborg är att de varit duktiga på att skicka vidare spelare och många har lyckats ta sig utomlands. Det är klart att det är mitt mål också, att någon gång ta ännu ett steg, säger han.

"Bara positivt"

Långt kontrakt och hög övergångssumma. Känner du någon press på dig med tanke på vilken stor investering Elfsborg gör?

Nej, jag drivs av att ta nästa steg i karriären och då är sådana saker naturligt. Det är bara positivt att få mer press på sig.

Vad är ditt mål under första året med Elfsborg?

– Jag vill spela. Konkurrensen är väldigt hård, men det är mitt mål. Sedan handlar det om att utveckla spelet och lära känna hur laget spelar.

Sprack i sista stund

Den 22-årige mittbacken var nyligen med på landslagets januariturné och har tidigare dragit till sig intresse från bland andra IFK Göteborg. I somras var en flytt till holländska NEC Nijmegen nära, men det sprack i sista stund.

På en presskonferens under måndagseftermiddagen presenterades dock Nilsson som ny spelare i Elfsborg. Han lämnar därmed Sundsvall och ansluter till Borås-laget som vunnit två SM-guld under 2000-talet. Nilsson är Elfsborgs tredje nyförvärv under vintern, tidigare har laget gjort klart med försvarsspelarna Anders Randrup och Jörgen Horn.

Markus Wulcan
Markus Wulcan
Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag