Foto: MICHAEL ERICHSENFoto: MICHAEL ERICHSEN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN
Gais tränare Benjamin Westman, Dardan Rexhepi och sportchefen Patrik Ingelsten. Foto: Markus WulcanGais tränare Benjamin Westman, Dardan Rexhepi och sportchefen Patrik Ingelsten. Foto: Markus Wulcan
Gais tränare Benjamin Westman, Dardan Rexhepi och sportchefen Patrik Ingelsten. Foto: Markus Wulcan

Bekräftat: Han stannar i Gais

Publicerad

GÖTEBORG. Dardan Rexhepi, 24, skriver nytt kontrakt med Gais.

I dag bekräftades GT:s avslöjande.

– Vi ska ta oss tillbaka till allsvenskan med stenhårt arbete, säger Rexhepi.

Med sina sex mål och tre assist på 13 matcher gjorde Dardan Rexhepi direkt avtryck i Gais – dit han anslöt i somras efter att ha hamnat i Peter Gerhardssons frysbox i Häcken. 

Rexhepi, som även har ett förflutet i Malmö FF och Brommapojkarna, kopplades tidigare i vintras ihop med den allsvenska nykomlingen Halmstad – men nu skriver han i stället på ett nytt avtal med Gais, vilket GT kunde avslöja redan under gårdagen.

– Det känns jätteroligt att jag och Gais kan fortsätta vårt samarbete. Väldigt inspirerande, säger Rexhepi.

"Vill blicka framåt"

Var det ett svårt beslut?

– Nja, det var ett val jag gjorde och det är jag väldigt nöjd med nu. Jag trivs väldigt bra i klubben och hoppas att vi ska ta oss an den här säsongen med målsättningen att ta oss tillbaka till svensk fotbolls finrum.

Du hade bud från allsvenskan också?

– Det vill jag inte kommentera, det är inte relevant. Nu har jag skrivit på för Gais och vill blicka framåt.

"Dardan var nummer ett"

Kontraktet sträcker sig över två år – och för Gais är förlängningen med Dardan Rexhepi givetvis viktig.

I nuläget är Luka Mijaljevic den enda renodlade anfallaren i truppen. Det mesta talar för att offensiva krafter som Luther Singh (nio mål och två assist förra säsongen), Kieron Cadogan (fem mål och tre assist) och Alibek Aliev (två mål, utlånad från CSKA Moskva) alla försvinner till kommande säsong.

– Dardan var nummer ett på vår lista. Vi gick för Dardan hela vägen, säger Gais sportchef Patrik Ingelsten.

Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag