Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Diskerud klar för IFK Göteborg

Mix Diskerud (till höger) i USA:s möte med Tyskland i VM 2014. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Förhandlingsläget var komplicerat – men nu är det löst:

Mikkel "Mix" Diskerud, 26, är klar för IFK Göteborg.

Det bekräftar klubben på sin hemsida.

– En väldigt bra rekrytering, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Mix Diskerud. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT

GT avslöjade att något var på gång i samband med Blåvitts årsmöte i måndags: Mikkel Diskerud befann sig i Göteborg för att förhandla med IFK Göteborg.

Under torsdagen tränade 26-åringen, som gjort 38 landskamper för USA och som var med i VM 2014 i Brasilien, med de andra Blåvitt-spelarna och enligt GT:s uppgifter var parterna redan då överens om ett låneavtal som gäller till augusti. 

Men reglerna kring vem som egentligen äger spelarna i den amerikanska ligan har gjort att övergången dragit ut på tiden. Blåvitts sportchef Mats Gren beskrev nyligen läget som "komplicerat" och Diskerud själv twittrade under torsdagen:

My first or last Swedish lesson ("lektion") covered this phrase: "at hålla tummarna".

Men i dag bekräftar IFK Göteborg värvningen på sin hemsida. Diskerud kommer att spela i allsvenskan och Blåvitt och kontraktet sträcker sig till den 27 augusti.

– En rekrytering som känns väldigt bra. Jag hade honom som tränare under en säsong. En mycket bra person, en lojal lagspelare som kan användas på många olika positioner. Hans främsta egenskaper är en väldigt välutvecklad speluppfattning, en fin teknik och kvicka fötter i sina förflyttningar, kommenterar Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson nyförvärvet.

Diskerud kommer att spela i tröja nummer 42.

 

LÄS ÄVEN: Blåvitt värvar landslagsmittfältaren 

Hamnade i frysboxen

"Mix",  som Mikkel Diskerud kallas, föddes i Oslo och har ett förflutet i Stabaek och Rosenborg. Sedan 2015 har han spelat i New York City FC – men Diskerud har inte lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna hos MLS-klubben. 

Han värvades in som en av klubbens mest namnkunniga spelare – med en lön på 7 miljoner kronor om året – och blev snabbt en publikfavorit. Men när den förre franske storspelaren Patrick Vieira tog över klubben för ett år sedan hamnade Diskerud lika snabbt i frysboxen. Sedan dess har han inte lyckats ta sig tillbaka.

Nu hoppas norsk-amerikanen få en nytändning i en ny miljö. I allsvenskan kan Mikkel Diskerud bli en av seriens största profiler.

 

Detta är "Mix"

Fullständigt namn: Mikkel Morgenstar Pålssønn Diskerud.

Smeknamn: Mix.

Ålder: 26 år.

Född: Oslo.

Längd: 184 centimeter.

Position: Mittfältare.

Klubbar: Stabaek, Gent, Rosenborg, New York City.

 

LÄS ÄVEN: Diskerud tränar med Blåvitt 

Värvade norrman

Efter en intensiv jakt och några "nej, tack" längs vägen har IFK Göteborgs sportchef Mats Gren därmed lyckats landa två nya offensiva krafter, vilket hela tiden varit klubbens ambition inför säsongen.

Nyligen presenterade Blåvitt Henrik Björdal, 20, på lån från Championship-klubben Brighton. Björdal är tänkt som en ersättare till den danske högeryttern Jakob Ankersen, som Blåvitt sålde tidigare i vintras.

– Vi vet att Henrik har väldigt bra offensiva kvaliteter. Han är stark med bollen, snabb och har en bra speluppfattning. Dessutom kan han spela på flera positioner, både på kanten och centralt, säger Mats Gren om Björdal.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!