Pontus Wernbloom och Bengt Andersson efter guldet 2007. Foto: LEIF JACOBSSONPontus Wernbloom och Bengt Andersson efter guldet 2007. Foto: LEIF JACOBSSON
Pontus Wernbloom och Bengt Andersson efter guldet 2007. Foto: LEIF JACOBSSON
Bengt Andersson gästar veckans BBpodd. Foto: BBpoddBengt Andersson gästar veckans BBpodd. Foto: BBpodd
Bengt Andersson gästar veckans BBpodd. Foto: BBpodd
Patrik Glimberg, Bengt Andersson och Joakim Hanäs. Foto: BBpoddPatrik Glimberg, Bengt Andersson och Joakim Hanäs. Foto: BBpodd
Patrik Glimberg, Bengt Andersson och Joakim Hanäs. Foto: BBpodd
Bengan och Ragnar Sigurdsson. Foto: MARIA GREDESKOGBengan och Ragnar Sigurdsson. Foto: MARIA GREDESKOG
Bengan och Ragnar Sigurdsson. Foto: MARIA GREDESKOG
Foto: PETER MAGNUSSONFoto: PETER MAGNUSSON
 Foto: PETER MAGNUSSON
Foto: PETER MAGNUSSONFoto: PETER MAGNUSSON
 Foto: PETER MAGNUSSON
Foto: MARIA GREDESKOGFoto: MARIA GREDESKOG
 Foto: MARIA GREDESKOG

"Wernbloom öppnade för polisen 05.00 – på cykel"

Publicerad

Senaste gången IFK Göteborg tog SM-guld 2007 passade man på att fira rejält. Segerfesten pågick i flera dagar och långt in på småtimmarna.

I veckans avsnitt av den blåvita podcasten BBpodd berättar den före detta guldmålvakten om olika höjdpunkter från kalaset. Ansvaret för dagsformen under det bejublade tv-framträdandet från Fotbollsgalan lägger han däremot på en före detta landslagskollega.

– Allt var Marcus Allbäcks fel, säger han i programmet.

När Bengt "Bengan" Andersson gästar BBpodd pratas det givetvis en hel del gamla minnen från det blåvita guldåret 07, men även från utlandssejouren i spanska högstaligan, landslaget och andra tillfällen.

Det blir ett mycket avslappnat snack där Bengan inte håller igen utan radar upp massor av grymma anekdoter om allt från avgörande matcher där han spelade med brutna ben och skadad bicepsmuskel – till den gången han ensam jublade efter att Peter Ijeh missade en straff på Vångavallen.

Vi tar dessutom reda på sanningen om en rad myter kring Bengan. Till exempel om hans mytomspunna halvtidsritual, och vem i laget som egentligen hade mest pondus i duschen.

Relaterade ämnen
Joakim Hanäs
Joakim Hanäs

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag