Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Wernbloom öppnade för polisen 05.00 – på cykel"

Pontus Wernbloom och Bengt Andersson efter guldet 2007. Foto: LEIF JACOBSSON
Bengt Andersson gästar veckans BBpodd. Foto: BBpodd
Patrik Glimberg, Bengt Andersson och Joakim Hanäs. Foto: BBpodd
Bengan och Ragnar Sigurdsson. Foto: MARIA GREDESKOG
Foto: PETER MAGNUSSON
Foto: PETER MAGNUSSON
Foto: MARIA GREDESKOG
1 / 7

Senaste gången IFK Göteborg tog SM-guld 2007 passade man på att fira rejält. Segerfesten pågick i flera dagar och långt in på småtimmarna.

I veckans avsnitt av den blåvita podcasten BBpodd berättar den före detta guldmålvakten om olika höjdpunkter från kalaset. Ansvaret för dagsformen under det bejublade tv-framträdandet från Fotbollsgalan lägger han däremot på en före detta landslagskollega.

– Allt var Marcus Allbäcks fel, säger han i programmet.

När Bengt "Bengan" Andersson gästar BBpodd pratas det givetvis en hel del gamla minnen från det blåvita guldåret 07, men även från utlandssejouren i spanska högstaligan, landslaget och andra tillfällen.

Det blir ett mycket avslappnat snack där Bengan inte håller igen utan radar upp massor av grymma anekdoter om allt från avgörande matcher där han spelade med brutna ben och skadad bicepsmuskel – till den gången han ensam jublade efter att Peter Ijeh missade en straff på Vångavallen.

Vi tar dessutom reda på sanningen om en rad myter kring Bengan. Till exempel om hans mytomspunna halvtidsritual, och vem i laget som egentligen hade mest pondus i duschen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!