Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vilda spekulationer: Vem kan ta över IFK Göteborg?

Roland Nilsson har problem med att få Blåvitts offensiv att fungera.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Larsson är numera assisterande tränare i FC Barcelona.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Jens Gustafsson är i dagsläget arbetslös.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

0-0 mot Kalmar FF, ännu en plattmatch och IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson blir allt mer pressad. 

Supportrarna spekulerar redan i en rad möjliga och omöjliga ersättare – Henrik Larsson, Svennis och Mikael Stahre är namn som nämns i BBpodd. 

– Det här funkar verkligen inte längre. Jag ser inte ens ljuset i tunneln, säger programledaren Patrik Glimberg om Blåvitts spel. 

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/16ALj1wfJI1A4vkKxOgTX2?fbclid=IwAR3KglB2qEVYXdKcRdtyIUBhp0VsSOhTa5xHSb9YL0RQjQF6PD8oTCyPh7o

Det är offensiven som är IFK Göteborgs stora problem. Mot Kalmar FF i onsdags skapade det namnkunniga laget knappt en enda vettiga målchans och det är inte första gången den här säsongen. Efter sex omgångar har Blåvitt bara en enda seger – vilket är en klar missräkning för Marek Hamsik och kompani. 

Tränaren Roland Nilsson blir bara mer och mer ifrågasatt av de blåvita supportrarna och frågan är hur långt tålamod den hårdsatsande klubben har. 

I det senaste avsnittet av BBpodd försöker programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg gå in i huvudet på klubbdirektören Håkan Mild och sportchefen Pontus Farnerud för att utläsa hur tankarna går kring situationen. 

”Börjar sippra ut missnöje från spelarna”

Detta landar i en ”bruttolista” på namn med möjliga och omöjliga ersättare där vitt skilda namn som till exempel Sven-Göran Eriksson, Mikael Stahre, Henrik Larsson och Jens Gustafsson figurerar. 

– Det börjar sippra ut missnöje från spelare här och där och när de signalerna kommer vet man ungefär vad som brukar hända, säger Joakim Hanäs och fortsätter: 

– Vi landar i att vi tror att det förs diskussioner på Kamratgården om att göra ett byte på tränarplatsen. 

Tränaren Roland Nilsson och sportchefen Pontus Farnerud har en hel del att fundera på.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Patrik Glimberg fyller i: 

– Jag tror inte att Roland Nilsson får gå före EM, men jag tror att han får ett sms av Pontus Farnerud efter sista matchen om att han ska infinna sig på hans kontor morgonen efter. Klockan 09.00 är en klassisk sparka tränaren-tid och sedan tror jag att man presenterar en ersättare. 

Misslyckas med stjärnorna 

Det senaste avsnittet av BBpodd handlar också om mötet med Kalmar FF och att Blåvitt misslyckas med att använda det bästa mittfältet klubben haft på väldigt många år genom att spela förbi det. 

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/16ALj1wfJI1A4vkKxOgTX2?fbclid=IwAR3KglB2qEVYXdKcRdtyIUBhp0VsSOhTa5xHSb9YL0RQjQF6PD8oTCyPh7o