Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi ser så uddlösa ut – ska kunna göra bättre”

Blåvitts vänsterback Victor Wernersson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Patrik Glimberg, programledare för BBpodd.Foto: ANDERS YLANDER

Förlust mot Elfsborg, seger mot Varberg och oavgjort mot Mjällby.

IFK Göteborgs säsongsinledning imponerar inte på BBpodd.

– Vi ser så uddlösa ut, säger programledaren Patrik Glimberg.

https://embed.radioplay.io?id=69862&country_iso=se

Fyra poäng på tre matcher.

Det är IFK Göteborgs facit efter inledningen av allsvenskan 2020.

Spelmässigt bör det dock finnas betydligt mer att hämta ur den blåvita truppen. Det menar Patrik Glimberg som är programledare för GT:s podcast BBpodd.

– Jag fattar att det inte är den tänkta startelvan och att det är svårt att spela utan publik, att man tappar geisten och glöden – men det är inte så att de här killarna har spelat med publik i hela sina liv. Det blir någon slags total besvikelse över att vi år efter år ser så uddlösa ut och för tredje året i rad inte får till det spel som vi vill få till trots att vi har en ganska bra trupp, säger han och fortsätter:

– Även om jag förstår att vi är skadeskjutna på många positioner och även om jag förstår att sportcheferna kanske inte har gjort sitt jobb hela vägen och fått in spelarna på de positioner som vi vill, så tycker jag att vi med det materialet vi har ska kunna göra bättre matcher mot Elfsborg, Varberg och Mjällby.

”En oförlöst frustration”

Enligt kollegan Joakim Hanäs spelar bristen på publik på läktarna sannolikt in.

– Känslan är en stor oförlöst frustration, en avsaknad av power och att det är lamt. Avsaknaden av publik, tryck och skjuts i steget gör att det känns ännu mer så när man ser en match. Det går inte att komma ifrån. Jag tror att det förstärker känslan av att det är energilöst, säger han och tillägger:

– Det som är bra är att vi får med oss poäng trots att spelet hackar och låser sig. Där brukar vi annars förlora matcherna. Men spelet är inte bra, det köper jag alla dagar i veckan.

 

Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io?id=69862&country_iso=se