Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var viktigare än allt annat – fullkomligt livsnödvändigt”

IFK Göteborg slog Varberg under söndagen efter August Erlingmarks segermål.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
August Erlingmark och Pontus Wernbloom.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det var inget skönspel som tog Blåvitt ett steg närmare nytt allsvenskt kontrakt.

Men IFK Göteborg tog tre oerhört viktiga poäng mot Varberg.

– Det var viktigare än allt annat – fullkomligt livsnödvändigt, säger Joakim Hanäs i senaste avsnittet av BBpodd.

https://embed.radioplay.io?id=73764&country_iso=se

I senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd pratade programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg om IFK Göteborgs kommande måstematcher för att spela allsvensk fotboll även 2021.

En av dessa: söndagens hemmamöte med Varbergs Bois.

August Erlingmarks precisa nick såg till att det blev tre blåvita poäng där.

– Hade vi inte fått tre poäng hade jag varit riktigt orolig. Då hade det sett riktigt brunt ut. Allt var på sin spets, menar Joakim Hanäs.

Patrik Glimberg:

– Vi har ett gäng matcher som är kvar som är måstematcher, förutsatt att vi inte gör bragder i de andra matcherna, och om man zoomar ut var det här ett av tre tillfällen då vi ska ha tre poäng för att säkra allsvenskt kontrakt.

”Förenkla så mycket som möjligt”

Spelet på Gamla Ullevi imponerade däremot inte.

– Mattias Bjärsmyr (Blåvitts mittback) uttryckte det rätt bra när han sa: ”Vi tog inte direkt världsfotbollen framåt i dag”. Det gjorde vi inte. Jag måste säga att så pass lång eller kort tid som Roland Nilsson (Blåvitts nye huvudtränare) nu har haft på sig med laget så gör det mig ändå lite orolig: Är det det här vi ska hålla på med? Det var tur att det var Varberg och inte något bättre som stod på andra sidan. De fick spela rätt igenom oss ibland. Jag är orolig för att vi kommer bli straffade ganska hårt av bättre motstånd. Vi måste upp ett par snäpp, säger Hanäs.

Samtidigt manar Patrik Glimberg till tålamod.

– Jag säger inte att Roland Nilsson kommer göra att IFK Göteborg blommar igen, men jag tror inte att det är det här spelet som Roland Nilsson vill spela på sikt. Han har fått ta över en jävligt sargad och självförtroendedippad trupp och ska komma in mitt i hetluften för att försöka undvika nedflyttning. Då handlar det om att förenkla så mycket som möjligt och sen får han bygga vidare. Men om det ser ut så här i maj 2021 – då är det nog dags att börja sondera terrängen igen.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io?id=73764&country_iso=se