Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppmaningen till fansen: ”Det är vår sista chans”

Blåvitt-fans firar titeln i Svenska cupen tidigare i år.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Foto: PRIVAT
IFK Göteborg är en poäng från kvalplats efter 26 omgångar.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
John Pettersson är ordförande för Supporterklubben Änglarna.
Foto: BBPODD
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ödesmatch mot Helsingborg.

Då uppmanar Supporterklubben Änglarna IFK Göteborgs fans att visa sitt stöd – längs E6.

– Det här är vår sista chans att försöka ingjuta lite jävla ryggrad och känsla i den här spelargruppen, säger Änglarnas ordförande John Pettersson i senaste avsnittet av BBpodd.

https://embed.radioplay.io/?id=75304&country_iso=se

IFK Göteborg är på allvar indraget i bottenstriden av allsvenskan och har en poäng ner till kvalplats med fyra omgångar kvar av säsongen. 

På söndag klockan 17.30 möter Blåvitt Helsingborg, som just nu ligger på nedflyttningsplats, på Olympia. En stor ödesmatch för de båda klubbarna.

Inför den bortamatchen vill Supporterklubben Änglarna att Blåvitt-fansen mobiliserar – på ett smittsäkert sätt i coronapandemin.

– Vi kan inte få till en magisk pubsamling och skicka bussar till Helsingborg – men jag vet vägen mellan Göteborg och Helsingborg, den heter E6 och har ett förhållandevis stort antal viadukter och broar. Jag vill att det på varenda bro står två-tre smittskyddssäkrade hjältar med banderoller och bengaler och följer spelarbussen söderut, säger John Pettersson, Änglarnas ordförande, i senaste avsnittet av podcasten BBpodd och utvecklar: 

– Det här är vår sista chans att försöka ingjuta lite jävla ryggrad och känsla i den här spelargruppen som ska ner och spela föreningens viktigaste match på flera år. Supporterklubben Änglarna och många andra kommer aktivt att jobba för att det här ska bli verklighet. Vi ska försöka se till att den här bussen möts av ett visuellt stöd längs vägen.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=75304&country_iso=se