Pontus Dahlberg. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNPontus Dahlberg. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Pontus Dahlberg. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Rasmus Forsström, Patrik Glimberg och Joakim Hanäs i senaste avsnittet av BBpodd. Foto: BBpoddRasmus Forsström, Patrik Glimberg och Joakim Hanäs i senaste avsnittet av BBpodd. Foto: BBpodd
Rasmus Forsström, Patrik Glimberg och Joakim Hanäs i senaste avsnittet av BBpodd. Foto: BBpodd
Senaste avsnittet av BBpodd.Senaste avsnittet av BBpodd.
Senaste avsnittet av BBpodd.

"Tjänstefel att bänka Pontus Dahlberg, 18"

Publicerad

I U21-EM:s premiärmatch fick IFK Göteborgs supertalang Pontus Dahlberg, 18, stå tillbaka till förmån för J-Södras Anton Cajtoft, 23. 

Veckans BBpodd har fokus på turneringen i Polen – och åsikterna kring målvaktsvalet är samstämmiga i programmet:

– In med Pontus!

I veckans BBpodd tittar vi lite närmare på U21-EM i Polen genom ett blåvitt filter. 

Vi diskuterar truppens sammansättning, hur de olika klubbarna har lyckats få fram talanger som platsar i ett mästerskap – och hur Blåvitt kan bli bättre som talangfabrik.

Vi pratar givetvis också om den inledande 0–0-matchen mot England, vad man gjorde bättre och sämre – och har även ganska tydliga synpunkter om hur man borde formera laget bättre på vissa positioner.

Vinn Dahlbergs handskar

Vi ringer Blåvitts enda representant i landslaget, Pontus Dahlberg, på plats i Polen och får hans intryck både från truppen och premiärmatchen.

Dessutom lite blåvitt silly-snack, och en TÄVLING där man kan vinna ett "U21-paket" med  bland annat Dahlbergs målvaktshandskar, August Erlingmarks löparskor och "Pakas" fotbollsskor!

Joakim Hanäs
Joakim Hanäs

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag