Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thern: ”Vi kan slå alla med det laget vi har”

Simon Thern.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Efter tolfteplatsen i fjol har IFK Göteborg sjösatt en nysatsning inför 2021.

Enligt Simon Thern, 28, ska Blåvitt kunna utmana i toppen av allsvenskan i år.

– Vi kan absolut slå alla lag med det laget vi har i dag, säger han i senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd.

https://embed.radioplay.io/?id=80797&country_iso=se

Den slovakiske världsstjärnan Marek Hamsik, 33, är klar för IFK Göteborg. Lägg därtill att Marcus Berg, 34, och Oscar Wendt, 35, uppges vända hem till klubben i sommar.

Då kan Blåvitt mönstra ett av allsvenskans på papperet bästa och mest rutinerade lag i år.

Enligt Simon Thern, som har tre SM-guld på meritlistan och därmed vet vad han talar om när det handlar om framgångsfaktorer i svensk fotboll, ska Blåvitt-supportrarna kunna förvänta sig att IFK Göteborg är med och utmanar om guldet.

– Ja, det tycker jag absolut. Jag går in med inställningen att vi ska slå alla lag. Sedan att man inte gör det, nej, så kommer det att vara – vi kommer kanske inte vinna 30 matcher, men absolut att vi kan slå alla lag med det laget vi har i dag, slår Thern fast i senaste avsnittet av BBpodd.

Han utvecklar:

– Kan man lyckas vinna matcher även när det inte alltid fungerar, som Malmö gjorde i fjol, så är jag helt övertygad om att kvalitetsmässigt, sett till spelare, ska vi kunna vara med och utmana. Det har jag en god tro på.

IFK Göteborgs nyförvärv Marek Hamsik och Simon Thern.
Foto: TOMMY HOLL / TT NYHETSBYRÅN
IFK Göteborgs huvudtränare Roland Nilsson och Simon Thern i samspråk.
Foto: TOMMY HOLL / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Positiv överraskning”

Simon Thern är ett av flera nyförvärv i IFK Göteborg. 28-åringen har spelat för klubbar som Heerenveen, Helsingborg, Malmö FF, AIK och IFK Norrköping. Men han är imponerad av Kamratgården, Blåvitts träningsanläggning.

– Träningsmässigt så är det det bästa jag har varit på. Jag hade aldrig varit på Kamratgården innan jag gjorde läkarundersökningen och skrev på kontraktet, men det är verkligen en positiv överraskning för mig. Jag tycker om när verksamheten är lite för sig själv och att man har sin egen anläggning i stället för att byta om på arenan som det har varit på de flesta andra ställen jag varit på.

Blåvitt har gott om centrala mittfältare i år och på frågan vad Simon Thern kan bidra med säger han:

– Jag har väl alltid haft en spets i mitt driv med bollen, det är det som har utmärkt mig i framför allt Sverige, att jag är en spelare som kan transportera boll i hög hastighet. Men även om jag fortfarande är ganska snabb har jag på lite äldre dagar utvecklat även annat. Statistiskt sett var jag om inte den bästa, så en av de bästa passningsspelarna i serien i fjol, sett till skapade målchanser, genomskärare och annat. Det är något man får se som en av mina allra största styrkor, att jag har ett bra offensivt passningsspel, säger han i BBpodd.


Lyssna på hela intervjun med Simon Thern i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=80797&country_iso=se