Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Thern är en spelartyp som har saknats i IFK”

Simon Thern på sin första träning med IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Thern när han presenterades som Blåvitt-spelare i måndags.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Simon Thern, 28, är klar för IFK Göteborg och har gjort sin första träning med sitt nya lag.

Men hur bra är egentligen mittfältaren – och hur kommer han att passa in i Blåvitts spel?

– Han besitter många av de egenskaper som jag tycker har saknats i Blåvitt, säger David Vukovic, som driver sajten Nya Blåvitt, i senaste avsnittet av BBpodd.

– Ni kommer tycka fruktansvärt mycket om honom när han har bra perioder – och störa er på honom när han har dåliga, säger Norrköpingssupportern Marcus Thapper, som gör podcasten Framåt Kamrater.

https://embed.radioplay.io/?id=79876&country_iso=se

IFK Göteborg blir Simon Therns femte allsvenska klubb i karriären.

Under tisdagen gjorde 28-åringen sin första träning med Blåvitt, som han har skrivit ett treårskontrakt med, och i en lång intervju med GT berättade han om sina tankar.

– IFK Göteborg har de senaste åren inte varit där de borde, min drivkraft är att bygga tillbaka en del av det. Jag är förhoppningsvis i mina bästa år och kan kanske vara till stor hjälp, sa han bland annat.

David Vukovic, som driver sajten Nya Blåvitt om IFK Göteborg, tror att Thern kommer att passa som handen i handsken i sin nya klubb.

– Det är en jäkla härlig människa och en väldigt skicklig fotbollsspelare, säger Vukovic i senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd.

David Vukovic driver sajten Nya Blåvitt.
Foto: BBPODD
Simon Thern har skrivit ett treårskontrakt med IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”En spelartyp som har saknats”

Vad skulle du säga är hans styrkor?

– Det är en ganska mångsidig spelare och det är väl framför allt det som Blåvitt har identifierat. De har fått in en spelare som, enligt Thern själv, kan spela på samtliga sex offensiva positioner. Han besitter många av de egenskaper som jag tycker har saknats i Blåvitt. 

David Vukovic utvecklar:

– Thern kommer att spela som sittande mittfältare eller som ytter och har ett brett register som jag tror kan gynna en spelare som exempelvis Tobias Sana. Sana får en lekkamrat på mittfältet och vi kommer att kunna kombinera oss fram och såga oss genom motståndarnas linjer. Det är där Blåvitt har brustit så här långt. Vi har inte haft nog med kreativitet och det har blivit mycket spel i sidled och långbollar i hopp om att någon ska snappa upp dem. Simon Thern är en spelartyp som har saknats i framför allt vår uppspelsfas.

Marcus Thapper gör podcasten Framåt Kamrater.
Foto: PRIVAT
Simon Thern i IFK Norrköpingströjan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Ni kommer vara lika dumma som jag”

IFK Norrköpingssupportern Marcus Thapper, som gör podcasten Framåt Kamrater om och för IFK Norrköping, har följt Simon Thern på nära håll. Han säger om Blåvitts nyförvärv:

– Ni har fått en ganska bra allsvensk spelare och ni har även fått en spelare som ni kommer tycka fruktansvärt mycket om när han har bra perioder och störa er på när han har dåliga. Han är ju en ganska viktig röst på många sätt, och han snackar om mycket bra saker även utanför fotbollen, och det uppskattar man väldigt mycket – när han är bra. Men när han har en sämre period fotbollsmässigt så kommer ni att vara lika dumma som jag har varit som supporter och sitta och tänka: ”Kan du inte bara spela fotboll, snälla?” 

Att Thern lämnar IFK Norrköping för IFK Göteborg är inget som upprör Thapper nämnvärt.

– Jag blev inte så arg över den här övergången faktiskt. Visst, han är en spelare som jag har tyckt om att ha i laget, men jag har bilden av att han är mer av en fotbollssoldat. Han har spelat i Helsingborg, Malmö FF, AIK, IFK Norrköping och nu IFK Göteborg... Han kommer till ens lag, är bra i tre år och sen går han vidare, säger Marcus Thapper i BBpodd.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=79876&country_iso=se