Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tänk att komma hem och åka ur med IFK Göteborg”

Pontus Wernbloom, Mattias Bjärsmyr och Jakob Johansson är tre av spelarna som har vänt hem till IFK Göteborg. Och Blåvitts hemvändare har betydligt mer att ge, tycker GT:s krönikör Markus Wulcan. I senaste avsnittet av BBpodd ger han sin syn på läget i IFK Göteborg just nu.Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitt är i ett minst sagt utsatt läge inför avslutningen av säsongen.

Då kan klubbens hemvändare spela en avgörande roll.

– Tänk att komma hem – och sen åka ur med IFK Göteborg, säger GT:s fotbollskrönikör Markus Wulcan i senaste avsnittet av BBpodd.

https://embed.radioplay.io/?id=74700&country_iso=se

Efter IFK Göteborgs förlust mot AIK, Falkenbergs seger över Örebro och Helsingborgs kryss mot Häcken tätnar den allsvenska bottenstriden. För Blåvitts del väntar dessutom tuffast tänkbara motstånd i form av Malmö FF på bortaplan härnäst.

I en krönika som publicerades i går pekade GT:s fotbollskrönikör Markus Wulcan på de viktigaste frågorna för huvudtränare Roland Nilsson att hantera just nu: bland annat att lösa problemet med Hosam Aiesh – och att det går att begära mer av IFK:s hemvändare.

I senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd utvecklar Wulcan sina tankar kring Blåvitts läge just nu.

– Det är inte speciellt förvånande att Blåvitt förlorar mot ett formstarkt AIK borta, men sättet man gör det på är extremt förvånande. Att man inte ens kan gå in och ta kampen från första minuten känns ganska oroväckande. Första kvarten var det bara AIK och det kunde stått 3–0 redan där, säger han.

Mattias Bjärsmyr.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
GT:s fotbollskrönikör Markus Wulcan gästar senaste avsnittet av podcasten BBpodd.Foto: HENRIK JANSSON

”Helt fel läge att tänka så”

Programledaren Patrik Glimberg ifrågasätter engagemanget.

– Min stora oro i år är att det känns som att man inte riktigt bryr sig. Ena delen av det är att vi inte har några supportrar på läktarna, det är ingen som ställer krav på plats. Sen är det också så att det är ett namnkunnigt starkt lag IFK har på pappret i år, det är profiler – och det känns lite som att merparten av dem har slutat bry sig, säger han.

Wulcan:

– Det är helt fel läge att tänka så när den allsvenska existensen nu står på spel. Sen tror jag faktiskt att framförallt hemvändarna verkligen bryr sig.

Pontus Wernbloom, Mattias Bjärsmyr, Jakob Johansson och Sebastian Eriksson är några av de välmeriterade spelarna som har valt att vända hem till IFK Göteborg i år. 

Nu kan de komma att spela en avgörande roll.

– Tänk att komma hem – och sen åka ur med IFK Göteborg. Tänk dig att ha det på sitt cv, säger Markus Wulcan i podcasten.

 

Lyssna på hela avsnittet med Markus Wulcan i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=74700&country_iso=se