Hannes Stiller berättar i BBpodd om beslutet att sparka Jonas Olsson från tränarjobbet i Ljungskile. Foto: Joakim Hanäs
Hannes Stiller berättar i BBpodd om beslutet att sparka Jonas Olsson från tränarjobbet i Ljungskile. Foto: Joakim Hanäs

Stiller: Jag ville inte
sparka Jonas Olsson

Publicerad

Jonas Olsson, ny akademichef i IFK Göteborg, fick sparken från sitt jobb som tränare i Ljungskile i augusti förra året. 

Nu berättar Hannes Stiller, som är klubbchef i Ljungskile, att beslutet att sparka Olsson togs mot hans vilja.
– Det var inte mitt beslut att sparka Jonas, säger han i BBpodd.

Tidigare Blåvitt-spelaren Hannes Stiller är gäst i veckans BBpodd. Han är numera klubbchef hos IFK:s kommande motståndare i Svenska cupen Ljungskile SK.

Stiller berättar i podden att han inte var delaktig i beslutet att ge Jonas Olsson sparken från tränarposten.

– De diskussionerna fördes när jag inte var i rummet, säger han i programmet.

Berättar om Sigurdssons rädsla

Det var däremot en extrem situation eftersom Stiller vid tidpunkten både var klubbchef, assisterande tränare och spelare i LSK.

Hannes Stiller berättar givetvis också om tiden som spelare i IFK Göteborg, både höjdpunkter och sköna anekdoter om allt från när Ragnar Sigurdsson blev livrädd inför Stefan Rehns  "beryktade" tröja till euforin när man avgör ett derby på övertid.

Relaterade ämnen
Joakim Hanäs
Joakim Hanäs

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag