Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skjuter supportrarna ifrån sig – det är fel”

BBpodd upplever att det finns en stor frustration i det blåvita lägret efter den senaste tidens svaga resultat.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg går tungt i allsvenskan och kommer från två raka förluster.

Nu upplever BBpodd att det finns en stor frustration hos supportrarna.

– Det här med att man systematiskt stänger sista träningarna innan match tycker jag är att skjuta supportrarna en bit ifrån sig - och det tycker jag är fel, säger Patrik Glimberg. 

https://open.spotify.com/embed/episode/1iXgALOjuXS7vEdq7fpAGb

Efter slutsignalen i måndagens kamratmöte mot IFK Norrköping möttes Blåvitt av burop från Ullevi.

Det var lagets andra raka förlust – och i tabellen parkerar man på nionde plats. Detta trots de positiva vindarna som blåst i föreningen under sommaren, när hemvändarna Marcus Berg, Oscar Wendt och Gustav Svensson har anslutit.

– Det ligger en frustration över de Blåvita supportrarna. En frustration som jag själv också känt länge, säger Joakim Hanäs i det senaste avsnittet av BBpodd.

”Det är inte samma puls längre”

Trots att publiken kommit tillbaka till Ullevi efter ett helt år inför tomma läktare, upplever Hanäs och Glimberg att det är något som saknas.

– Under matchdag är det inte samma puls i stan som det var för några år sedan. Jag förstår att det delvis är en pandemieffekt av det. Men nu har vi 10 000 personer på matcherna. Ändå finns inte känslan där, säger Patrik Glimberg.

En effekt han tror har att göra med de stängda träningar som laget infört dagen innan match.

– Det finns annars en fin kultur att man dagen innan match visar sitt stöd tillsammans. Dels för att pusha i gång laget, vilket jag är övertygad om har en fin effekt. Men också pusha i gång den inre kärnan av supporterskaran, säger han.

Stängda träningarna: ”Förlorar mer på det”

Joakim Hanäs fyller i:

– Det handlar inte bara om att man har en stor samling. Det handlar också om känslan att föreningen säger att du inte är välkommen till Kamratgården. Sen förstår jag så klart tanken. Det handlar inte om supportrarna, det handlar om taktiska grejer man vill träna på utan att motståndarna ska få nys om det. Men ärligt talat, hur mycket effekt har det gett de senaste åren? Hur många hörnvarianter har vi satt? Utan veta, men min magkänsla är att effekten är ganska liten. Jag tror att man förlorar mer i det långa loppet när man stänger om sig.

Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!

https://open.spotify.com/embed/episode/1iXgALOjuXS7vEdq7fpAGb

 LÄS MER: Är du smartare än en fotbollsspelare? 

LÄS MER: ”Folk har inte tålamod – börjar gapas direkt” 

LÄS MER: Publikfavoriterna tillbaka: ”Alla är hjältar där nu”