Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skapade en splittring i blåvita supporterleden”

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN
Patrik Glimberg är programledare för BBpodd.Foto: ANDERS YLANDER
Foto: BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Efter IFK Göteborgs förlust mot Kalmar riktades det dödshot och rasistiska tillmälen mot spelare i laget.

Samtidigt skapades en splittring i supporterleden kring vilka som fördömde handlingarna och vilka som inte gjorde det, noterade Patrik Glimberg som är programledare för BBpodd.

– Det var jävligt tråkigt att se, säger han i senaste avsnittet av podcasten.

https://embed.radioplay.io/?id=73265&country_iso=se

Efter att IFK Göteborg förlorat den viktiga matchen mot Kalmar på Gamla Ullevi i söndags med 1–2 riktades dödshot och rasistiska tillmälen mot spelare i IFK Göteborg.

Klubben gick ut och fördömde handlingarna på sin hemsida:

”Krav och förväntningar hör till fotbollen. Hot till livet och trakasserier gör inte det. Att prestera under press är en sak, men ingen spelare eller ledare presterar bättre av hot och hat. På söndagskvällen gick flera personer över mer än en gräns när de riktade dödshot och rasistiska tillmälen mot spelare och även kontaktade familjemedlemmar för att göra samma sak”, skrev IFK Göteborg i ett pressmeddelande under måndagen.

”IFK Göteborgs spelare, ledare, övriga anställda och styrelse tar kraftigt avstånd mot handlingarna. Handlingarna kommer att polisanmälas och klubben har vidtagit de nödvändiga åtgärder som står till buds.”

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

”Blev någon sorts intern tävling”

I supporterkretsar skapades skapades samtidigt en klyfta – inte minst på sociala medier. I senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd diskuterar programledarna Patrik Glimberg och Joakim Hanäs efterspelet.

– Det som hände i går var att det blev en dundersplittring i supporterleden. Inte i själva sakfrågan – det är självklart för jävligt att någon blir dödshotad och att det förekommer rasism – utan att det blev någon sorts intern tävling om vem som var först med att förkasta detta. Helt plötsligt skapades en höna av en fjäder om vem som var snabbast med att skriva att det här var fel, säger Patrik Glimberg och utvecklar:

– Jag såg folk som var helt vansinniga på Änglarna (supporterklubben) för att de tre timmar efter att Blåvitt skickat ut kommunikén inte kommenterat och fördömt. Det är så jävla dåligt. Folk letar fel hela tiden, men det var jävligt tråkigt att se.

 

Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=73265&country_iso=se

 

LÄS MER: Spelare i IFK Göteborg utsatta för dödshot