Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är sista chansen att förändra historien”

IFK Göteborg har mycket på spel inför torsdagens cupfinal mot Malmö FF.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Malmö FF.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Årets match väntar för IFK Göteborg, som ställs mot Malmö FF i cupfinalen på Gamla Ullevi.

I det senaste avsnittet av BBpodd snackar supportrarna Patrik Glimberg och John Pettersson upp stormatchen.

– Det här är första matchen som jag känner genuin sorg inför, att vi rånas på den här upplevelsen, säger John Pettersson.

https://embed.radioplay.io?id=70687&country_iso=se

Efter en dramatisk resa, där det krävdes förlängning i såväl kvartsfinalen mot Hammarby som semifinalen mot Elfsborg, så är IFK Göteborg framme vid finalen av svenska cupen.

Rivalen Malmö FF ställs på andra sidan i en match som på förhand har förutsättningar att bli något extra.

I det senaste avsnittet av BBpodd snackar Patrik Glimberg och John Pettersson upp matchen, och vad en seger skulle innebära för klubben.

– Det känns som att det är sista chansen att förändra historien kring Blåvitt 2020. Allt hittills har handlat om vi fått en rekyl, en tillbakagång i det sportsliga. Om det beror på pandemin eller att tränarna inte fått ut det man vill av materialet, eller truppen låter jag vara osagt. Men det är med den historien vi står nu, säger John Pettersson och fortsätter: 

”Det skulle ge en framtidstro”

– Lyckas vi krångla oss ur cupfinalen med seger. Visst på kort sikt ger det oss en plats i Europa och kanske lite prispengar. Men på längre sikt ger det också något till supportrarna, till föreningen – en framtidstro, säger han.

En som förväntas spela en nyckelroll för Blåvitt i matchen, där MFF annars går in som stora favoriter, är målvakten Giannis Anestis.

– Är det någon som ska göra det i cupfinalen är det han, säger John Pettersson.

– Där måste vi ge en liten hyllning till målvaktstränaren Stefan Remnér, som har varit i klubben i många år. Det är ett jäkla fint jobb han har gjort, säger Patrik Glimberg.

■ Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io?id=70687&country_iso=se