Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så vill Alf att IFK ska spela fotboll

Alf Westerberg leder IFK Göteborg.Foto: BILDBYRÅN & BBPODD
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

IFK Göteborgs nye tränare Alf Westerberg har till stora delar fått "ärva" ett lag och ett spelsätt, från företrädaren Jörgen Lennartsson, som han nu försöker sätta sin egen prägel på.

I veckans BBpodd berättar han hur han vill att Blåvitt ska spela fotboll, både på kort sikt i år – men framför allt hur hans egen "spelfilosofi" ser ut om han får bygga ett lag på längre sikt.

IFK Göteborgs nye huvudtränare Alf Westerberg är gäst i veckans BBpodd. 

Han berättar om hur han vill se laget spela fotboll på kort sikt, och hur det skulle se ut om han själv skulle få bygga nytt från grunden.

– Jag förespråkar ett offensivt passningsorienterat spel med ett väldigt strukturerat försvarsspel så högt upp i planen som möjligt, säger han i veckans avsnitt.

Vi pratar också om hans goda erfarenheter av att integrera yngre spelare till A-lag, och hur han ser på sin egen framtid i Blåvitt.

Hyllar "Paka"

Vi låter givetvis Alf analysera matchen mot BK Häcken och vi får höra hur den blåvita matchplanen var. Vi resonerar också kring om Häcken numera är allsvenskans "grisigaste" lag.

Alf hyllar den talangfulle yttern Patrik Karlsson-Lagemyr som han tror kan få en viktig roll i ett framtida blåvitt lagbygge.

– "Paka" har många av de egenskaper jag vill ha hos en nyckelspelare, säger han.

Lejon i publiken

Vi pratar också laguttagning och diskuterar varför till exempel spelare som Sebastian Ohlsson och Elias Omarsson får mindre speltid än förväntat.

Dessutom bjuds vi på ett par högklassiga anekdoter, bland annat om den träningsmatch i 35-gradig hetta på den afrikanska savannen där målvakten Mattias Asper spelade vänsterback med ett lejon som åskådare, bevakad av hundratals beväpnade zulukrigare. 

Eller när han jagade Belenenses tränare Ricardo Sá Pinto i Gamla Ullevis katakomber.