Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Nu finns ett guldläge för alla IFK-supportrar”

Blåvitt-fansen får på måndag återigen inta Ullevi i stället för sin ordinarie hemmaarena Gamla Ullevi. Foto: ADAM IHSE / TT
BBpodds programledare Patrik Glimberg. Foto: ANDERS YLANDER
IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi. Foto: ADAM IHSE / TT

IFK Göteborg tvingas överge sin hemmaarena – igen.

Matchen mot Helsingborg på annandag påsk kommer att spelas på reservarenan Ullevi.

– Nu finns det ett guldläge för alla Blåvitt-supportrar som vill gå på matchen, menar programledaren Patrik Glimberg i senaste avsnittet av BBpodd.

Gräshaveriet på Gamla Ullevi fortsätter och i veckan kom beskedet att det kommunala arenabolaget Got Event föreslår att IFK Göteborg och Gais flyttar sina kommande hemmamatcher från arenan eftersom det inte går att garantera att underlaget får godkänt vid Svenska fotbollförbundets planinspektion.

IFK Göteborg har därför valt att flytta matchen mot Helsingborgs IF på annandag påsk till Ullevi – precis som klubben gjorde i hemmapremiären mot Elfsborg (3–0).

När Gamla Ullevi är redo för spel på återstår att se.

– Vi pratar här om en anläggning som alltså har anställda på plats för att sköta om gräsmattan. Någonstans handlar det också om att Got Event har ett stort ansvar för att se till att leverera en spelduglig plan till stadens klubbar, sina hyresgäster, men att man har gått sin egen väg och skitit i att jämföra andra alternativ, säger Patrik Glimberg, programledare för BBpodd om hybridgräsmattan på Gamla Ullevi.

Han försöker ändå se det positiva i situationen.

– Nu kan man vända på steken och säga att det finns ett guldläge att få in lite fler än 16 000 personer (som går in på Gamla Ullevi) för någonstans förtjänar faktiskt laget det publiktryck och stöd som finns i fotbolls-Göteborg.

Blåvitt-klacken i hemmapremiären mot Elfsborg. Foto: ADAM IHSE / TT

Uppmaningen: ”Gå man ur huse”

Kollegan Joakim Hanäs är inne på samma linje.

– Det finns en stor arena, så det är väl bara att gå man ur huse och hjälpa vårt lag fram mot tre poäng. Det finns alla förutsättningar för att få till ett jävla drag och verkligen lyfta laget nu, säger han och fortsätter:

– Jag vill återigen understryka hur mycket vi som publik kan hjälpa laget att flyga i ett sånt här läge. För vi står och vickar precis på gränsen mellan att det ska bli en ganska bra säsong och att vi hamnar i källaren igen, där vi började säsongen.

 

Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!