Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Längesen vi gick in i en säsong med så många okända faktorer”

IFK Göteborg möter Sandviken i Svenska cupen på lördag.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

På lördag kliver Blåvitt in i tävlingssäsongen.

Men osäkerhetsfaktorerna är många. 

Det menar IFK Göteborgs supporterklubb Änglarnas ordförande John Pettersson.

– Vi vet inte om vi överhuvudtaget kommer att få gå på matcherna, säger han i senaste avsnittet av BBpodd.

https://embed.radioplay.io/?id=79595&country_iso=se

Efter tre oavgjorda träningsmatcher – mot Halmstad, Degerfors och Helsingborg – kliver IFK Göteborg på lördag in i tävlingssäsongen 2021.

Då väntar bortamatch mot Sandviken i premiären av Svenska cupen.

– Det är klart att man känner sig redo, säger John Pettersson, ordförande i Änglarna, i senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd.

Han utvecklar:

– Någonstans är det ju det här man går och väntar på hela vintern. Men i och med att förra årets tävlingssäsong drog ut på tiden rejält så känns det lite som att de precis har blåst av sista omgången och nu ska vi på det igen. Man har precis stängt ner laptopen efter att ha kollat på den sista omgången och nu ska man plocka upp den igen.

Han erkänner att han inte har hunnit bygga upp det årliga suget efter att ha gått igenom en lång försäsong.

IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson.
Foto: BBPODD

”Många okända faktorer”

Fortfarande är det dessutom en hel del som är oklart kring hur säsongen kommer att se ut. John Pettersson pekar på flera aspekter.

IFK Göteborg slutade tolva i allsvenskan i fjol och har på bara ett halvår bytt ut samtliga personer på de tyngsta posterna och stora delar av spelartruppen.

– Det var längesen vi gick in i en tävlingssäsong med så många okända faktorer. Vi vet inte om vi överhuvudtaget kommer att få gå på matcherna. Om vi får gå på matcherna vet vi inte hur många av oss som kommer att få göra det eller på vilken arena. När det kommer till truppen så är stora delar av den utbytt. Visst, vi vet vem Håkan Mild är, men däremot vet vi inte vad han kommer att vilja göra i sin nya roll som klubbdirektör och vi vet inte i vilken riktning han vill staka ut klubben. Det känns på något sätt som vi står här med ett ganska tomt papper.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=79595&country_iso=se