Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kevin Yakob: ”Jag fick mig en tankeställare”

Kevin Yakob.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Kevin Yakob, 20, kan vara på väg mot sitt stora genombrott.

En förklaring till att utvecklingskurvan pekar uppåt: 

Stort fokus på kost och träning.

– Jag fick mig en tankeställare, berättar Blåvitt-spelaren i senaste avsnittet av BBpodd.

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/12admYPjCkC46zwtsczi0C

Kevin Yakob började spela i Blåvitts akademi som sjuåring. Fem år senare fortsatte han i Angereds FC innan han som 15-åring skrev på för BK Häcken.

Hösten 2018 gjorde han ett sju minuter långt inhopp i allsvenskan, 2019 fick han spolierat av en korsbandsskada och hösten 2020 tillbringade han på lån i Utsikten i division 1 för att få spela seniorfotboll regelbundet. I slutet av november meddelade han Häcken att han ville bryta sitt kontrakt med Hisingsklubben i förtid.

Flytten gick tillbaka till IFK Göteborg och under försäsongen var Yakob Blåvitts bästa målskytt. Bredvid nyförvärv som Marek Hamsik, Simon Thern och Kolbeinn Sigthorsson får han ses som en doldisvärvning, men han har verkligen tagit för sig.

”När jag väl ger mig in i något så gör jag det verkligen till hundra procent”, säger Kevin Yakob.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det var då jag insåg det”

Många vittnar om att 20-åringen är väldigt ambitiös med sin fotboll. För fem år sedan började han lägga ner mycket tid på extraträning och såg till att äta hälsosamt. 

– Det började egentligen när jag var i 15-16-årsåldern. Det var då jag insåg att om jag ska lyckas nå mina drömmar i fotbollen så måste jag lägga ner det där extra jobbet och göra de där extra procenten som inte alla vill, berättar han i senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd.

– Jag var mycket med Kevin Ackermann (i dag i Öis) under den perioden och han var riktigt seriös från det att han var väldigt ung. Då blev det någonstans att jag såg det som en konkurrenssituation, en sporre. Ska han sköta alla de bitarna medan jag äter glass och dricker cola? Jag fick mig en tankeställare, att jag verkligen måste börja fundera på detta.

Kevin Yakob gästar veckans avsnitt av BBpodd.
Foto: BBPODD

Drack alkohol på studenten

Kevin Yakob berättar att hans pappa, som varit brottare på hög nivå, betonade vikten av att sköta både kost och träning för att kunna nå framgång.

– När jag väl ger mig in i något så gör jag det verkligen till hundra procent. Då har jag svårt att tumma på något. Senast jag åt godis, gifflar eller bullar och sånt var när Floyd Mayweather boxades mot Conor McGregor och det var 2017. Det var min senaste ”cheat-day”.

20-åringen stillar sötsuget med frukt och sockerfria alternativ.

Alkohol har han druckit en gång i livet.

– Det var på studenten. Det var första gången – och nästa blir väl när jag är 30-35 år eller någonting, efter karriären. Eller om vi vinner en stor titel, säger Kevin Yakob i BBpodd.


Lyssna på hela intervjun med Kevin Yakob i podcastspelaren!

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/12admYPjCkC46zwtsczi0C