Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan verkligen bli något av honom”

Jesper Tolinsson efter IFK Göteborgs match mot Sirius.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Tolinsson i duell med Sirius Yukiya Sugita.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Jesper Tolinsson, 17, har fått stort förtroende i IFK Göteborg under inledningen av årets allsvenska.

Det gillar programledarna för BBpodd.

– Det kan verkligen bli något av honom, säger Joakim Hanäs i senaste avsnittet.

https://embed.radioplay.io?id=70060&country_iso=se

IFK Göteborg spelade 2–2 mot Sirius på bortaplan under söndagen.

17-årige Jesper Tolinsson fick chansen från start i mittlåset – men tappade bort Karl Larsson i en löpning som föranledde hemmalagets ledningsmål.

Strax därefter fick Blåvitts mittbackstalang dock revansch när han slog en fin långboll till Patrik Karlsson Lagemyr som satte kvitteringen.

– Han blev bortgjord vid målet, men fick en sådan upprättelse när han drog en riktig van Dijk-crossboll till ”Paka”. Jesper Tolinsson är alltså 17 år och möter folk med lika många års erfarenhet som han själv har levt, säger Patrik Glimberg, programledare för BBpodd, i veckans avsnitt där matchen mot Sirius analyseras.

Kollegan Joakim Hanäs är inne på samma linje:

– Jesper Tolinsson hängde först inte riktigt med sin gubbe, vilket gjorde att det öppnade upp sig en chans. Men vi måste understryka det här: Detta är vad man ibland får när man spelar med en 17-årig mittback från start. Det finns pros and cons. Fördelen är att man får in en jävligt ung kille i spel och att det verkligen kan bli något av honom. Nackdelen är att han inte har rutin – för det är omöjligt i den åldern, säger han.

 

Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io?id=70060&country_iso=se