Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag underskattade kraften i den viljan”

Blåvitt-supportrarna visade sitt stöd inför ödesmatchen mot Helsingborgs IF och tog plats längs med motorvägen.Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Emil Holm blev matchhjälte i ödesmatchen mot Helsingborg i söndags.Foto: ANDERS BJURÖ / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitt-supportrarna visade sitt stöd inför ödesmatchen mot Helsingborg.

Efter matchen hyllade spelarna engagemanget.

– Jag hade nog inte riktigt kunnat förutse hur efterlängtat det här faktiskt skulle vara, säger John Pettersson, ordförande i Supporterklubben Änglarna, i senaste avsnittet av BBpodd.

https://embed.radioplay.io/?id=75670&country_iso=se
Emil Holm blev matchhjälte i ödesmatchen mot Helsingborg i söndags.Foto: ANDERS BJURÖ / TT NYHETSBYRÅN
Emil Holm blev matchhjälte i ödesmatchen mot Helsingborg i söndags.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

I förra veckans avsnitt av BBpodd uppmanade Änglarnas ordförande Blåvitt-supportrar att mobilisera inför ångestmötet med Helsingborg.

– Det här är vår sista chans att försöka ingjuta lite jävla ryggrad och känsla i den här spelargruppen, sa John Pettersson då.

Uppmaningen var tydlig: Visa ert stöd längs E6 till Helsingborg.

Det fick önskad effekt.

IFK Göteborgs supportrar gjorde vad de kunde för att stötta laget inför det dramatiska mötet och när spelarbussen körde mot Helsingborg stod det blåvita anhängare på ett 20-tal broar hela vägen ner till Skåne.

Matchhjälten: ”Man får gåshud”

Sedan vann Blåvitt matchen med 1–0 efter mål av Emil Holm. Efteråt sa matchhjälten om stödet:

– Helt underbart. Man får gåshud. Det var en bil framför bussen som spelade musik och de stod från Kamratgården och nästan ända hit ner. Jag har ju varit supporter sedan jag var sju år. Det är coolt. Bilar med halsdukar och flaggor... det var en som åkte förbi som stack ut nästan hela kroppen, haha. 

Även IFK Göteborgs ordförande Mats Engström var ute för att stötta laget. Han ställde sig på en bro i höjd med Båstad.

– Ett fantastiskt supporterinitiativ som känns i själ och hjärta. Det har varit full fart längs hela E6:an och det är underbart att se engagemanget, sa Blåvitt-basen.

Blåvitt-supportrarna visade sitt stöd inför ödesmatchen mot Helsingborgs IF och tog plats längs med motorvägen.Foto: JOHAN DAHLMAN
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

”Svältfödd på upplevelser”

Änglarnas ordförande myser när han ser tillbaka på det lyckade initiativet.

– Jag är väl fel person att bedöma vilken effekt det fick på laget, men däremot tror jag kanske att jag är rätt person att bedöma vilken effekt det fick på supporterkollektivet. Jag hade nog inte riktigt kunnat förutse hur efterlängtat det här faktiskt skulle vara. Folk har verkligen skrikit efter att få göra något tillsammans, att få komma ut och visa upp sig, säger John Pettersson i veckans avsnitt av BBpodd och utvecklar:

– Man har varit så svältfödd på gemensamma upplevelser under hela det här året. Man har suttit framför sin skärm och swishat en peng – men det blir en ganska blodfattig upplevelse. Här fick man äntligen komma ut tillsammans. Jag tror att jag underskattade kraften i den viljan. Hur mycket folk hade längtat efter att få stå där, även om det kanske bara var fem-sex sekunder som det tog för bussen att köra förbi, men de fem-sex sekunderna verkar ha fyllt oss med lika mycket glädje som 90 minuter plus tillägg på Ullevi kan göra.

Programledaren Patrik Glimberg är inne på samma linje.

– Det kanske inte var just de enskilda flagghängningarna längs broarna i sig som gjorde hela saken – men jag tror att föreningen kände att till den här matchen sluter alla supportrar upp. Det var inte tusentals människor som stod på broarna, men det räckte att folk engagerade sig och att det blev ett stort surr kring föreningen. Det tror jag byggde spelarna inför matchen, säger han.

 

Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=75670&country_iso=se