Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är nog den som är minst överraskad”

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg skuggar topplagen i allsvenskan – trots att laget var tungt nederlagstippat inför säsongen.

Men Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi, 34, är inte förvånad.

– Jag är nog den som är minst överraskad, säger han i senaste avsnittet av BBpodd.

IFK Göteborg, anfört av pånyttfödde Robin Söder, ligger sexa i allsvenskan med häng på topplagen.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

På den allsvenska upptaktsträffen inför årets säsong blev IFK Göteborg tippat i botten av tabellen tillsammans med AFC Eskilstuna, Falkenberg och Sirius.

Men efter 21 omgångar skuggar Blåvitt i stället topplagen från sin sjätteplats.

Om tränaren Poya Asbaghi höjer på ögonbrynen över lagets utveckling efter det stormiga fjolåret?

– Jag är nog den som är minst överraskad, men det finns saker som jag känner ”wow, vi har fått mer utväxling än vad jag förväntat mig!” Det beror mycket på att du inte kan mäta psykologi, säger han i senaste avsnittet av BBpodd och utvecklar:

– Jag kan mäta teknisk, fysisk och taktisk utveckling – men det finns inte en människa som kan mäta psykologi och vad det ger. Det är helt omöjligt för mig att förstå vilken utväxling en spelare kan få när den börjar få självförtroende och presterar. Därför är det svårt att sia om sådant.

Poya Asbaghi möter pressen i oktober 2018.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

”Behöver inte titta neråt så mycket”

Hur ”färdigt” tycker du att dagens lag är?

– Det är klart att vi känner att vi är på gång. Men om man tittar på tabellen så har vi mött många av lagen som är bakom oss efter sommaren. Vi har en del lag som är där uppe och fajtas som vi har kvar att möta, till och med på bortaplan, som Hammarby, Malmö, AIK och så vidare. 

– Det är klart att det kommer att bli tuffa matcher. Samtidigt känner vi att vi är på en bra plats nivåmässigt i laget just nu och vi känner också att vi har tagit några steg tillbaka efter sommaren – för att få in de nya spelarna i laget – för att sedan kunna ta fler steg framåt. Även om utmaningarna kommer bli tuffare så hoppas och tror vi att vi kan bli ännu bättre.

För IFK Göteborg, som i fjol slogs för sin allsvenska existens, är läget naturligtvis mer harmoniskt nu än förra hösten.

– Vi har hamnat i ett läge där vi förmodligen inte behöver titta neråt så mycket, på det som alla var rädda för inför säsongen. Nu försöker vi utveckla vårt spel så mycket som möjligt och samtidigt ge så mycket glädje som möjligt till våra fans.

 

Lyssna på hela intervjun med Poya Asbaghi i podcastspelaren!