Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hysén: "Världens enklaste ekvation"

Tobias Hysén och BBpodd-profilerna Patrik Glimberg och Joakim Hanäs.

Foto: Tobias Hysén
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

GÖTEBORG. Blir Tobias Hysén löst från sitt kontrakt med Shanghai – då finns bara IFK Göteborg på kartan.

Det bekräftar den 33-årige publikfavoriten i senaste avsnittet av BBpodd.

– Det är så det blir, säger Hysén.

Tobias Hysén, 33, har ett år kvar på det lukrativa avtal som ger honom närmare 15 miljoner kronor netto per säsong i Shanghai SIPG.

Men den kinesiska klubben planerar att sjösätta en storsatsning inför asiatiska Champions League och GT har tidigare skrivit att lagets svenske manager Sven-Göran Eriksson tänker värva in två utländska storstjärnor.

Eftersom de kinesiska klubbarna maximalt får ha tre utländska spelare i matchtruppen skulle Tobias Hysén kunna bli överflödig.

Samtidigt har IFK Göteborgs sportchef Mats Gren klargjort att Hysén står högt upp på hans lista över tänkbara nyförvärv inför nästa säsong.

– Vi är väldigt intresserade och hoppas på en lösning, har Gren sagt.

"Kommer Rooney drar jag..."

I det senaste avsnittet av BBpodd berättar Hysén att han i ett hypotetiskt – men fullt tänkbart scenario – kommer att flytta hem till Göteborg om han blir löst från sitt kontrakt i Kina.

– Det är så det blir, det är ingenting att hymla med. Det är världens enklaste ekvation, säger han i podden.

I Shanghai finns sedan tidigare Ghanas storstjärna Asamoah Gyan och i dagarna avslöjade "Svennis" att han planerar att locka Wayne Rooney – som dock har tre år kvar på sitt kontrakt med Manchester United – till klubben i framtiden.

– Kommer Rooney in kan jag dra frivilligt, säger Hysén, som är Liverpool-supporter, skämtsamt när United-profilen kommer på tal.

Spekuleras i laget

Hysén medger samtidigt att det spekuleras fritt bland spelarna om vem eller vilka som kan få lämna – men han understryker också att det är upp till hans nuvarande klubb att bestämma över hans kontraktssituation.

– Det finns ingen övergång som är startad på något sätt. Först ska något hända från klubbens sida. Det är där vi är nu, säger han i BBpodd och fortsätter:

– Men vi har en utlänningskvot i laget som är fylld och det gör att det blir spekulationer om vem som ska lämna. Vi har en utlänning för mycket, helt enkelt.

"Ingenting kvar att bevisa"

Varje dag får han frågor om Blåvitt.

– Frågar någon om jag hade kunnat tänka mig att spela i Blåvitt så är svaret alltid ja. Problemet blir när folk drar slutsatser utifrån vad som kan hända – och helt plötsligt får man frågor om vad man ska ha för tröjnummer i Blåvitt nästa säsong... Men jag har kontrakt med Shanghai över nästa år och så länge ingen säger något annat så är det så det kommer att bli, säger Hysén.

Även om han inte skulle vara helt given som allsvensk striker kan den blåvite publikfavoriten tänka sig en roll i IFK.

– Jag har inga problem med att acceptera en annan roll i Blåvitt om jag inte skulle ösa in mål. Det kommer jag absolut kunna och vilja göra, men det finns andra aspekter som kommer vara viktigare. Jag har egentligen ingenting kvar att bevisa i Blåvitt.

Lyssna på hela intervjun med Tobias Hysén i BBpodd här.

Lyssna på det första avsnittet med "Tobbe" här.