Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hysén: ”Honom tror jag Blåvitt har räknat med”

Gustav Svensson under EM-samlingen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Gustav Svensson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

Flera hemvändare ryktas återvända till IFK Göteborg inom en snar framtid.

I det senaste avsnittet av BBpodd ger Tobias Hysén sin syn på tänkbara nyförvärv, och vilken värvningsstrategi man borde satsa på.

– Gustav Svensson tror jag väl att de har räknat med, säger Hysén.

Marcus Berg och Oscar Wendt har redan återvänt.

Men mer väntas ske i IFK Göteborg inom den närmsta tiden.

Alhassan Yusuf ryktas vara klar för belgiska Antwerpen, och även ytterbackarna Alexander Jallow och Yahya Kalley är högaktuella för flytt ut i Europa.

Men samtidigt kan flera nyförvärv vara på väg in.

Inte minst har Gustav Svensson, Emil Salomonsson och Sam Larsson allihopa spekulerats vara aktuella för en hemkomst.

Gustav Svensson är högaktuell för en återkomst till Blåvitt.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

– Gustav Svensson tror jag väl att de har räknat med. Om inte nu så snart. Pontus Wernbloom har sina problem, tyvärr. Han har varit skadad jättemycket. Han får sina följdskador och inte fått ut det han ville när han kom hem. Han såg till att hjälpa Blåvitt kvar i allsvenskan. Men nu har det varit mycket cykel, mycket jogga, och mycket rehab. Svensson vore en naturlig ersättare där, säger Hysén.

”Nu finns det absolut en öppning”

Under sommaren har också Jakob Johansson, som även han var central mittfältare, lagt skorna på hyllan. Dessutom är Simon Thern långtidsskadad.

– Att man inte tog in ”Gurra” med en gång berodde på att man ansåg att man hade tillräckligt många där. Du kan inte ha hur många som helst – men nu finns det absolut en öppning för honom. Det som är hans fördel också är att han kan spela mittback om det krisar, säger Hysén.

Men om Svensson återvänder så är Hysén inte lika säker på att Sam Larsson går samma väg till mötes, trots att han tränat med laget på Kamratgården.

– Han har ett kontrakt som ska fullföljas. Så dels på grund av det, men också situationen i världen. Jag har pratat med honom och han ska göra 700 miljoner grejer innan han ens får åka in i Kina. Jag tror säkert att det hade funnits en möjlighet om saker hade varit som det brukar, men blir svårare fär Blåvitt att lösa nu.

Emil Salomonsson.
Foto: AFLO / AFLO BILDBYRÅN

GT har tidigare i sommar rapporterat om att Blåvitt för en dialog med Emil Salomonsson, som en ersättare till Alexander Jallow. 32-åringen gör i år sin tredje säsong i japanska Avispa Fukuoka, och har öppnat för att återvända till Sverige.

Hysén: Den strategin borde Blåvitt ha

– Jag tror att han (Salomonsson) skulle göra jättemycket nytta, framför allt genom personen han är i en mentorsroll till en spelare som skulle kunna komma efter honom. Men sen kan man inte låsas fast vid att enbart ta in honom. Är han det bästa alternativet att ta in i den positionen om Jallow lämnar så absolut. Men kan man få bättre för ungefär samma peng så ska man i alla fall fundera på det.

Tobias Hysén berättar i podden vilken värvningsstrategi han tycker att Blåvitt borde satsa på, med alla aktuella hemvändare.

– Det snackas om en jäkla massa olika spelare, och det borde man använda till att säga: ”Visst, vi kommer ha en medelålder som är högre nu ett par år. Men nu har vi tre år på att lösa en ungdomsutveckling som gör att om tre år har vi tre spelare som är klara att ta steget rätt in i A-laget när de andra spelarna börjar lägga av”.  För nu kommer det inte komma in en 17-18-åring och spela. Det är Oscar Vilhelmsson och möjligtvis Filip Ambroz som kan göra det, om de får den rätta utvecklingen.

LÄS MER: Bergs dröm – att spela med vännen i Blåvitt 

LÄS MER: Uppgifter: Säljs till belgisk klubb 

LÄS MER: Blåvitt för dialog med Emil Salomonsson