Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hybrisen grundar sig i att man har fått lida i två år…”

AIK-spelarna firar efter segern mot Degerfors i den allsvenska premiären.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
IFK Göteborg spelade 0–0 mot Örebro i den allsvenska premiären.
Foto: KICKI NILSSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

AIK slog nykomlingen Degerfors med 2–0 i premiären och Alexander Milosevic jämfördes med världsstjärnan Virgil van Dijk.

Har AIK-fansen drabbats av hybris?

– Jag tror att hybrisen grundar sig i att man har fått lida i två år, säger AIK-supportern och C More-kommentatorn Christopher Kviborg i senaste avsnittet av BBpodd.

AIK slog nykomlingen Degerfors i premiären.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/212DSf0hTSCQ6gMzgeJnCP

På måndag möts storklubbarna IFK Göteborg och AIK på Ullevi.

Hur bra är egentligen årets upplaga av ”Gnaget” och vad har förändrats sedan i fjol?

GT:s podcast BBpodd tog Christopher Kviborg, AIK-supportern och C More-kommentatorn som bland annat gör podcasten Testa Stör, till hjälp för att syna Blåvitts motståndare på måndag.

– Det som först och främst är nytt är att AIK:s tränare Bartosz Grzelak har fått en hel försäsong, en hel vinter, på sig att bestämma hur det ska se ut. Jag tycker att han hade en rätt otacksam uppgift när han tog över förra sommaren med målet att egentligen bara klara kontraktet, vilket han lyckades med. Nu gör han sin första hela säsong och man ser hans idéer rätt snabbt, säger Kviborg i BBpodd och utvecklar:

– Det är en annorlunda taktik jämfört med tidigare tränares och det är ett lag som är byggt på lite äldre, rutinerade spelare, framför allt där bak. Jag tror att AIK över 30 omgångar kommer att bli väldigt jobbiga att möta och svårslagna, det är min känsla. Men det jag tycker är mest glädjande är att han (Grzelak) har tutat i spelarna att man faktiskt måste springa in i straffområdet för att göra mål, för det har varit ett stort problem för AIK tidigare säsonger.

C More-kommentatorn och AIK-supportern Christopher Kviborg.
Foto: PRIVAT
AIK:s Saku Ylätupa jublar efter segern mot Degerfors i premiären.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Då går alarmklockan för mig”

Efter AIK:s premiärseger mot den allsvenska nykomlingen Degerfors jämförde Christopher Kviborg  AIK-backen Alexander Milosevic med Liverpools stjärnback Virgil van Dijk. Samtidigt twittrade Thomas Wilbacher att ”Stefanelli i en lägre nivå påminner om Dybala i Palermo”.

Christopher Kviborg skrattar i efterhand åt jämförelserna.

– Den absolut största alarmklockan går för mig när man jämför svenska lag med utländska storklubbar – då brukar jag zona ut.

– Men det är ändå rätt mycket AIK att få hybris efter en match. Jag tror att hybrisen grundar sig i att man nu har fått lida i två år. Man blev så glad över att se tre-fyra passningar gå till rätt adress, så hybrisen får jag ändå säga är befogad. Jag har firat hela veckan, säger Christopher Kviborg i BBpodd.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/212DSf0hTSCQ6gMzgeJnCP