Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hjalmar: Jag valde Blåvitt framför USA

Den blåvite backlegendaren Hjalmar Jonsson gjorde i måndags sin sista hemmamatch på Gamla Ullevi efter 15 år i föreningen.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: /Ibl / /IBL
Foto: Bobbo Lauhage / STELLA PICTURES BOBBO LAUHAGE

Den blåvite backlegendaren Hjalmar Jonsson gjorde i måndags sin sista hemmamatch på Gamla Ullevi efter 15 år i föreningen. Det var dock långt ifrån säkert att det skulle bli en så lång sejour i Göteborg, då det har funnits både anbud från USA och intresse från klubbar i England längs vägen.

Veckans gäst i BBpodd är givetvis veckans hjälte, Hjalmar Jonsson. I programmet berättar han bland annat varför han valde att stanna i IFK Göteborg trots att det faktiskt fanns en hel del andra alternativ att välja på.

Vi får höra om Hjalmars största och tyngsta stunder i blåvittröjan, från guldfirande på Götaplatsen till svart mörker i Basel. Hjalle berättar om sina bästa med och motspelare, mest betydelsefulla tränare - och vilket mål som egentligen var skönast att göra.

Vi pratar också om hans tränardrömmar, kommande framtid i Blåvitt och vad som krävs i föreningen för att man skall komma tillbaka till toppen.

Dessutom avslöjar Hjalmar lite av den mystiska Isländska dans han brukar bjuda lagkamraterna på när ingen annan ser!