Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här behöver Blåvitt förstärka: ”Saknas”

Blåvitt-backarna André Calisir och Kristopher Da Graca i duell med AIK-anfallaren Henok Goitom.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Kristopher Da Graca och IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg behöver få in en ny mittback.

Det slår David Vukovic, som driver sajten Nya Blåvitt, fast efter lagets första träningsmatcher i år.

– Ända sedan Carl Starfelt lämnade förra året har det saknats en tydlig ledargestalt i backlinjen, säger han i BBpodd.

Om mindre än tre veckor spelar IFK Göteborg sin första tävlingsmatch för året.

Enligt David Vukovic, IFK-supportern som ligger bakom sajten Nya Blåvitt, är det mycket som ser bättre ut nu jämfört med vid samma tidpunkt i fjol.

Men truppen är för tunn, anser han.

– Spelarna har en större förståelse för vad Poya Asbaghi och Ferran Sibila vill och träningarna är både bättre och håller ett högre tempo nu. Men det är ett problem att truppen är ganska tunn och det är väldigt många juniorer som får komma upp för att ens kunna fylla två lag på träningarna, säger Vukovic i senaste avsnittet av BBpodd.

David Vukovic driver sajten Nya Blåvitt.Foto: BBPODD

På jakt efter en mittback

IFK Göteborg har inte hymlat med att klubben är på jakt efter en mittback. 

I truppen finns just nu två renodlade mittbackar tillgängliga för spel – André Calisir och Kristopher Da Graca – medan talangen Rasmus Wikström fortfarande har en bit kvar efter sin korsbandsskada i mitten av augusti.

– Ända sedan Carl Starfelt lämnade (för Rubin Kazan) förra året har man sett att det har saknats en tydlig ledargestalt i backlinjen. Även om Wikström är väldigt ung (18 år) så hade man kanske förhoppningen att han skulle fasas in och bli den på sikt. Sen kom den olyckliga skadan och då stod man plötsligt där med bara två mittbackar, säger David Vukovic och tillägger:

– Försvaret har blivit skakigare och samarbetet mellan Da Graca och Calisir är en eller två nivåer under samarbetet som Starfelt och Calisir hade förra våren. Både kvalitetsmässigt och kvantitetsmässigt tycker jag att vi behöver få in en mittback till. Kan vi lösa det och eventuellt en anfallare till så tror jag vi har något riktigt spännande på gång.

 

Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!