Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Här är Roland Nilssons två uppgifter i Blåvitt nu”

Roland Nilsson tog tre poäng i sin första match som Blåvitt-tränare.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Pontus Wernbloom och Alexander Farnerud jublar i matchen mot Falkenberg.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Inte en trepoängare sedan den 2 juli – men med Roland Nilsson, 56, vid rodret blev IFK Göteborg i går ett vinnande lag igen.

I senaste avsnittet av BBpodd analyserar programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg den nye huvudtränarens första match.

– Han har egentligen två uppgifter nu.

https://embed.radioplay.io?id=72936&country_iso=se

IFK Göteborg hade 14 raka matcher utan seger i allsvenskan när Roland Nilsson tog över jobbet som huvudtränare efter Poya Asbaghi.

Det blev tre poäng direkt för den förre storspelaren när Blåvitt slog Falkenberg med 3–0 på bortaplan.

Vad som var nyckeln, enligt BBpodd?

– Har vi någonsin sett ett så spikrakt 4-4-2 ställas upp på en fotbollsplan? Det var som att Pelle Olsson fanns med på länk i alla spelares öron. Det var det som krävdes för att vinna med 3–0 – och då säger jag inget om det, säger Joakim Hanäs.

Patrik Glimberg är inne på samma linje:

– Det är inte supervackert alla gånger. Roland hade haft laget i typ en dag före matchen och då handlar det nog om att ta allt väldigt mycket ”back to basic”. Därefter får han försöka forma spelet och göra det han vill.

IFK Göteborg slog Falkenberg med 3–0.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Roland Nilsson pekar med hela handen.Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

”Det här var ett bandage”

Att matchen mot Falkenberg var en fingervisning om hur Roland Nilsson vill att IFK Göteborg ska spela är mindre troligt, menar duon.

– Roland har egentligen två uppgifter nu. Nummer ett: Stoppa blödningen. In med en jävla massa fetvadd i såret. Nummer två: Sätta ett spel som håller på längre sikt. Jag hoppas att det vi såg nu bara var en form av bandage. Det förutsätter jag, säger Joakim Hanäs.

Glimberg:

– Jag tror inte att det är den här typen av fotboll han kommer att förespråka, men nu har vi tagit tre poäng och det är väldigt skönt – även om det var en märklig segerkänsla.

I senaste avsnittet av BBpodd får vi även höra varför förra veckans avsnitt aldrig släpptes och vad programledarna egentligen tyckte om att Blåvitt sparkade Poya Asbaghi.

 

Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io?id=72936&country_iso=se